1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. Билет за финала - 20 000 евро

Билет за финала - 20 000 евро

Ако сте големи късметлии, можете да се сдобиете с пропуск и за 5000 евро

Билет за финала - 20 000 евро

"Билетите свършиха! , написа ФИФА на официалния си сайт. Голяма част от желаещите няма да могат да наблюдават на живо финала на "Маракана", тъй като всичко отдавна е изкупено. Остана само продажбата на черно, но притежателите са готови да се разделят с пропуските си на много по-високи цени от нормалното.

Сайтове в Южна Америка информират, че дори за по-лошите места в повечето случаи става въпрос за петцифрени суми в евро, а горната граница вече достига 20 000 евро за един билет. Ако сте големи късметлии, можете да се сдобиете с пропуск и за 5000 евро, но това е по-малко вероятно. Дори тази цифра изглежда доста внушителна, тъй като официалните цени, определени от ФИФА, са между 320 и 720 евро.

Много от бразилците, които очакваха „селесао“ да се класира на финал, вече очакват изгодни оферти за билетите си. На шампионата вече гръмнаха няколко скандала за продажби на черно, като в тях бяха замесени и известни личности като Дунга и бащата на Неймар. Официалният капацитет на "Маракана" от 78 838 души. Легендата Диего Марадона пък направи обичайния си анализ по венецуелската телевизия след победата с дузпи срещу Холандия.

"Още един път аржентинският футбол е на най-високото. Националната фланелка беше загубила престиж. Днес си го върна. Сабея си свърши отлично работата. Масчерано е голям. Когато казвах, че без него отборът не може, ми се смееха. Сега вече не могат да се смеят. Германия не е непобедима", каза бившият №10.

За спечеления мач с „лалетата“ той коментира: "Аржентина не игра добре, но и не позволи на холандците да играят. Това беше най-важното. Пресирахме ги, блокирахме Робен, не давахме на Снайдер да бие удари. Масчерано направо ги изяде, Гарай също бе супер, а за Чикито Ромеро да не говорим - той бе фантастичен. При Лео Меси се усети умора. Искам да отлича стабилното функциониране на защитата. Хубаво е, че Серхио Агуеро успя да се възстанови и да се върне в игра".

Фаворит за главен съдия на финала е рекордьорът Равшан Ирматов от Узбекистан, който зад гърба си има 9 мача на световни първенства.