Йоаким Льов: Този отбор бе граден 10 години

По време на цялото първенство демонстрирахме отборен дух, каза селекционерът на шампионите

Йоаким Льов: Този отбор бе граден 10 години

Селекционерът на германския национален отбор Йоаким Льов бе изключително щастлив от победата на неговия тим на финала на световното първенство по в Бразилия. Бундестимът победи Аржентина с 1:0, а Льов изведе възпитаниците си до четвърта световна титла. Специалистът благодари на човека, с когото положиха основите на сегашния тим – Юрген Клинсман.

"Бяхме заедно 55 дни и в това време свършихме много работа. Нашият проект обаче започна много по-рано. Още преди 10 години с Юрген Клинсман стартирахме изграждането на отбор, който да играе красиво и да побеждава. Доста неща се промениха оттогава, но гръбнакът на тима - Филип Лаам, Бастиан Швайнщайгер, Мирослав Клозе и Лукас Подолски се запази", сподели Льов.

"Дъгло чакахме този триумф, стремяхме се към него и най-после успяхме. По време на цялото първенство демонстрирахме отборен дух. Благодарение на това станахме първият европейски тим, спечелил световната титла в Америка. При това не просто в Америка, а в Бразилия, в Рио де Жанейро, на "Маракана". Няма как да не сме горди от това постижение", каза Льов пред официалния сайт на ФИФА. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки