Стойчо Стоев с една дилема за Дюделанж

Александър Барт замества контузения Георги Терзиев

Стойчо Стоев с една дилема за Дюделанж

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев вече е почти наясно с титулярния състав за първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига с Дюделанж. Наставникът е готов с десет от футболистите, които ще започнат в сряда (20:00 ч.). Единствената дилема пред специалиста е на кого да заложи на десния фланг, пише вестник "Тема спорт".


Първи избор допреди седмица бе Михаил Александров. Той обаче получи травма в областта на коляното, която може и да не му позволи да вземе участие. Лекарският щаб на шампионите е уверил, че ще направи всичко възможно да го вдигне за битката. Стоев има едно наум и затова вече обмисля и друг вариант, фаворит за мястото на юношата на ЦСКА на терена е Даниел Абало. 26-годиш-ният испанец направи силна подготовка и в последните два мача срещу Динамо Букурещ (3:1) и АЕЛ Лимасол (1:0) отбеляза 3 попадения. Това е покачило сериозно шансовете му да бъде предпочетен за първия сблъсък с шампиона на Люксембург. Другата възможност пред Стоев освен Александров и Абало е Иерун Луму. Холандецът не притежава достатъчно голям опит, а и показа противоречиво лице в контролите преди старта на сезона.


Специалистът вече е избрал заместник на гласения за титуляр Георги Терзиев, който разкъса мускулни влакна срещу Динамо. В центъра на защитата место бившия футболист на Черноморец ще стартира Александър Барт. французинът ще трябва да запълни дупката до безспорния титуляр Козмин Моци. За разлика от зимната подготовка този път Барт нямаше проблеми с контузии и бе пълноценен в тренировките. Малко вероятни варианти пред Стоев са Теро Мантила и Александър Александров. Двамата ще се появят само ако някой от Моци и Барт получи контузия в следващите дни.


Днес трябва да стане ясен и окончателният списък на Лудогорец с картотекираните футболисти за Шампионска лига. В него няма да попадне Витиня, както и Себастиян Ернандес. Има вероятност за първите мачове да не бъде вписан и Георги Терзиев, който така или иначе е контузен. След като се възстанови обаче, зелените ще се възползват от възможността да променят имената на картотекираните и ще вкарат бранителя сред тях.

Съдии от Германия и Хърватия за Лудогорец в Европа

Ясни са нарядите за първия кръг на квалификациите за ШЛ

Ясен е вторият съперник на Лудогорец в ШЛ

Вижте какво отреди жребият

Дерменджиев: Динамо (Батуми) е много добър отбор

"Трябва да сме мотивирани на 100 процента", предупреди треньорът на Лудогорец

Пълен жребий за старта в квалификациите на обновената ШЛ

Два отбора имаха късмет и ще играят директно в III кръг на ЛК

Лудогорец срещу шампиона на Грузия, Беларус, Казахстан или Сан Марино

Разградчани са поставени на старта в квалификациите на Шампионска лига

В Лондон: Съдят служителка на Реал

52-гидишна охранителка е обвинена в нападение след финала на ШЛ

Решено: УЕФА пуска Сити и Юнайтед в евротурнирите

Вижте подробности

Винисиус е №1 в Шампионска лига

УЕФА оповести отбора на сезона в турнира

В Лондон: Съдят трима за нахлуване на терена на „Уембли“

Общо 56 души са арестувани преди, по време и след финала на ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки