Бразилска легенда: Бразилия играе примитивен футбол

Нуждаем се от революция, ако искаме отново да имаме успехи, смята Тостао

Бразилска легенда: Бразилия играе примитивен футбол

Легендарният бразилски нападател Тостао разкритикува остро играта на "Селесао" по време на Мондиал 2014. "Нашият футбол е примитивен. Това не е футболът, който се играе в големите клубове по света", коментира той. За 67-годишния Тостао загубата от Германия с 1:7 на полуфиналите е "нагледен урок за огромната разлика в класите между двата отбора в момента".

Бразилия разчита на "много удари от дистанция, много дълги подавания, много тичане, единоборства и самостоятелни акции", коментира световният шампион със "Селесао" от 1970 година. В същото време той изтъква, че Германия играе "най-модерния футбол в наши дни. С много подавания, притежание на топката и скорост, контролирайки играта с изключителните си футболисти в средата на терена". Тостао смята, че Бразилия се нуждае от драстични промени.

"Нуждаем се от революция, ако искаме отново да имаме успехи. Трябва промяна на всички нива, нови лица, нова визия, нов треньор с модерни разбирания", коментира нападателят. Той обаче не е оптимист. "Ръководителите на футболната федерация на Бразилия са корумпирани. Те нямат необходимия манталитет и готовност да реализират подобна драстична промяна", заяви Тостао. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки