Вили Вуцов: На Ботев в момента му трябва обединение

„Трудно ще се борим за титлата, но няма и да се борим за оставане в групата”, отсече новият треньор на пловдивчани

Вили Вуцов: На Ботев в момента му трябва обединение

"Радостен съм, че имам възможността да работя в клуба като Ботев (Пловдив)."

Това заяви Велислав Вуцов на първата си пресконференция като треньор на „канарчетата”. Той обеща, че неговият отбор ще бъде труден за преодоляване от всеки един съперник, а реално постижимата цел е влизане в първата осмица на „А” група. Ексцентричният специалист поясни, че е избрал да поеме клуба в „този труден момент” заради марката Ботев (Пловдив), а освен това разкри част от екипа, с който ще работи. Помощници на Вуцов ще бъдат Николай Киров и Георги Чиликов, а треньор на вратарите ще е Тихомир Тодоров.

„Трудно ще се борим за титлата, но няма и да се борим за оставане в групата. Клубът ми постава за цел влизане в първата осмица, но всички знаят, че аз съм болезнено амбициозен и за мен шестото място е по-добро от седмото, а петото е по-добро от шестото”, каза Вили Вуцов, който ще води отбор за първи път от май месец 2013 година, когато бе начело на Славия.

„Аз искам да изградим отбор, който да не се страхува от никого. В никакъв случай не мисля, че съм спасител. Просто всички, които обичат Ботев, трябва да имаме малко повече време и спокойствие, за да се върне клуба там, където му е мястото.”

„Аз още дори не съм подписал своя договор, защото бях потърсен днес следобед и пристигнах преди малко в клуба. Относно моя екип - треньор на вратарите ще бъде Тихомир Тодоров, който работеше досега в школата. Асистент ще ми бъде Николай Киров, който обаче си остава шеф на школата. Като цяло в школата няма да има нови назначения. Аз мисля, че мога да се справя и сам, така че не искам много помощници. Искам сериозни хора, на които да мога да разчитам и се надявам в най-скоро време те да се убедят, че ще могат да разчитат на мен. Очаквам утре на тренировката да се появи и Георги Чиликов, който ще ми бъде помощник.”



„Ще даваме шансове на младите футболисти, но дай Боже и някои от по-опитните да останат. Аз съм бил в много по-тежко състояние от това сега, защото съм бил начело на Черно море и осем дни преди началото на първенството имах само един футболист, който беше наказан. Сега ми трябва малко време, за да се запозная със ситуацията. Следя всичко, което се случва в българския футбол и мисля, че малко хора са по-добре запознати от мен."

"Не успях да наблюдавам контролите на Ботев, защото нямаше къде да ги гледам. Иначе познавам всички футболисти от миналата година, а сега всеки, който иска да си отиде – ще може да го направи. Аз обаче преди това искам да проведа с всеки по един разговор на четири очи.  Според мен аз съм идеалист, може и да съм глупак, много хора така смятат. Искам да опитам да се преборя за двама-трима души и те да останат. Ако това се случи, ще се случи, но не искам да се налагам. Аз казах още с идването си на 2-3 момчета, които твърдо не искат да останат, че ще тренират сами, защото иначе е безмислено както за тях, така и за нас.”

„На Ботев в момента му трябва обединение. Това е най-силната дума, защото е лесно да вееш знамето, когато си шампион. Моментът е труден, но не и трагичен. Нормално е да съм притеснен, защото до вчера е имало един отбор и той сега е разкомплектован. Който ни подцени, ще бере ядове. Запомнете тези ми думи!



„Идвам в голям отбор, в който се искат резултати, защото ако ги няма тях, отговорността пада на моята глава.  Ще опитам да се преборя. Аз не се предавам, защото в България е така – почне се, стигне се донякъде и после пак. Много съжалявам, че този голям проект, не бих казал, че няма да се развие, но временно ще бъде върнат на по-заден ход. Надявам се г-н Василев да се върне и да довърши този проект, аз не съм го виждал. Моментната ситуация е ясна, трудна е, все още не съм запознат с много неща, защото разговорите ги започнахме днес наобед. Имахме едно чуване преди седмица. Тогава казах, че ако ме поканят, ще дойда да разговаряме. Поканиха ме. Тук има доста скъпи футболисти, но аз поздравявам ръководството, че направи една добра решетка на редуциран бюджет. Горе-долу сме наясно с оставащите и заминаващите, но някои все още не са насяно. Ще говорим с г-н Златев, за да видим.”

„Мога да гарантирам едно, че няма да позволя в отбора да се взимат 7-8 души на килограм. Бъдете сигурни, че няма да взимаме играчи, които догодина ще искаме да изгоним.”

Танчо Калпаков напусна Спартак Пд и пое Монтана

Вижте подробности

Ботев Пд взе двама нови

Вижте кои са те

Левски се поклони пред Гунди и Котков

Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня

Работна виза бави бразилец за Черно море

Вижте подробности

Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Лудогорец продължава с победите след 4:1 над Университатя (ВИДЕО)

Разградчани са безгрешни в лятната си подготовка до момента

Левски отнесе Септември София с 5:0 (ВИДЕО)

"Сините" с впечатляващо представяне на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки