Тервел Златев: Мениджъри и футболисти се опитват да извиват ръцете на клуба

Видолов отказал да бъде треньор на Ботев (Пд), „канарчетата” се разделят с половин отбор

Тервел Златев: Мениджъри и футболисти се опитват да извиват ръцете на клуба

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Тервел Златев разкри, че Костадин Видолов е отказал да бъде старши треньор на тима, въпреки че от клуба са му предложили поста. Затова и се е стигнало до назначаването на Вили Вуцов за наставник на „канарчетата”.

„Първоначално ние номинирахме само и единствено Костадин Видолов, който да поведе спортно-техническия щаб на Ботев и да го оглави, защото знаем, че той разполага с „А” лиценз. Предложихме му той да бъде спортен директор, а това е пост е над този на треньора и да води отбора от скамейката, защото няма нужния ПРО лиценз. Това беше желанието на цялата „жълто-черна” общественост. Той обаче не даде позитивен отговор на нашето предложение и ние нямахме друга опция, освен да се обърнем към Вили Вуцов. Радваме се, че той откликна на нашето предложение и се съгласи да поеме отбора. Вече работим по това да може Вили Вуцов да води отбора в Лига Европа и се надявам, че УЕФА ще прояви разбиране”, заяви Златев при представянето на Вуцов.

„Не мога да ви обясна на какъв тормоз сме подложени в момента от мениджъри и футболисти. Аз съм провел над 150 разговора този уикенд, но държа да си върнем част или дори цялата инвестиция, която клубът е направил за тези футболисти. До вчера Ботев (Пловдив) бе златна мина за тях и ги е подкрепяла най-многобройната публика в България, а днес се оказа, че тези хора са били само едни наемници. Утре 6 или 8 играчи ще осъществят трансфери. За нас е важно да си дадем трезва оценка и да бъдем реалисти."



"Просто толкова негативизъм през последния месец имаше спрямо нас, че няма накъде повече. Всичко и всички вървят срещу нас, но аз ще остана тук до края и ще отстоявам интересите на клуба. Сега тук останаха само мъжкари, които засвидетелстваха уважнието си към „жълто-черната” общественост. Много чужденци и мениджъри обаче се опитват да извиват ръцете на клуба и да бъдат освобдени, но не е това идеята. Аз искам да има възвръщаемост на нашата инвестиция и някои от момчетата приеха идеята, а другите продължават да правят съвсем различни неща. Парите от трансферите влизат само и единствено в касата на клуба. Искаме максимално приходи за клуба и работим по най-лошия сценарии, за да осигурим съществуването на Ботев за тази година.”

„Към този монент клубът ни е изряден платец и няма нарушаване на плащанията. Прости се стремим да осигурим бюджета и финансирането на клуба за следващия сезон. Пари от банката (КТБ) под формата на кредит не са взимани”, уточни той.

„Новите ни попълнения не са неизвестни момчета или слаби футболисти. Росен Колев и Милен Гамаков имаха достатъчно оферти, но избраха да продължат кариерата си в Ботев (Пловдив). Михаил Иванов също е преминал през школата на Сиена и стигна до Левски, където не успя да се наложи по една или друга причина.”

Надявам се феновете в България да могат да наблюдават срещата от следващия кръг на ЛЕ (срещу Санкт Пьолтен) и ние сме отворени към всички предложения, стига да могат да предават срещата в HD формат, защото такова е желанието на австрийската телевизия.”

Фабио Лима: Чувствам се българин, Левски е голям отбор

Вижте какво каза бразилското крило на "сините"

Танчо Калпаков напусна Спартак Пд и пое Монтана

Вижте подробности

Ботев Пд взе двама нови

Вижте кои са те

Левски се поклони пред Гунди и Котков

Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня

Работна виза бави бразилец за Черно море

Вижте подробности

Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Лудогорец продължава с победите след 4:1 над Университатя (ВИДЕО)

Разградчани са безгрешни в лятната си подготовка до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки