Бергонси: Имах оферта от Левски, но избрах ЦСКА

"Наясно съм с проблемите в клуба", каза футболистът на "червените"

Бергонси: Имах оферта от Левски, но избрах ЦСКА

Новото попълнение на ЦСКА Еденилсон Бергонси даде първото си интервю като играч на армейците. В него той разкри любопитни подробности - защо е избрал червените и защо не отиде в Левски въпреки реалния интерес към него.


"Бях посрещнат в ЦСКА отлично. Стойчо Младенов ми се обади и ме покани да дойда. В края на миналия сезон той ме попита дали искам да премина в ЦСКА. Не ми беше нужно време да кажа "да". Бях поб-лазнен и от мисълта да играя в Лига Европа", заяви Еденилсон, цитиран от вестник "Тема спорт". 


"В действителност бившият ми треньор в Черно море Георги Иванов говори с агента ми и ме покани да играя в Левски. Аз обаче исках в ЦСКА, а и възможността да работя със Стойчо Младенов бе много добра. Наясно съм със забавянията на заплатите. Младенов ми обясни колко е трудно в клуба, но ми каза, че този сезон нещата ще се оправят. Имах разговори и с господин Томов, който също ми каза да не се притеснявам за пари", добави още халфът.


"Когато бях в италианския Варезе имахме контрола с Милан и се запознах с Пато и Роналдиньо. Познавам се и с Данте от Байерн Мюнхен", разказа Еденилсон.


"Радвам се, че Чочев осъществи такъв голям трансфер. Аз искам да играя и да помогна на ЦСКА така, както правеше и той", каза още
полузащитникът.


Той е гласен за титуляр срещу Зимбру утре, като това ще бъде и дебютът му в европейските клубни турнири.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки