Венци Стефанов: На много хора им се искаше Славия да изпадне, но в тоя живот няма да стане (+СНИМКИ)

Босът на "белите" обвини други родни клубове, че са "донори на точки" и "дойни крави"

Венци Стефанов: На много хора им се искаше Славия да изпадне, но в тоя живот няма да стане (+СНИМКИ)
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов започна сезона в типичния си стил. На първия брифинга на ”белите” преди представянето на отбора в контролата със Сливнишки герой, Стефанов заяви, че на много хора им се е искало „белите” да изпаднат от А група миналия сезон, но увери, че това няма да се случи скоро.

„Не се радвам, че Черноморец изпадна. Знам, че имаше много хора, които им се искаше Славия, да изпадне, но няма да стане. В тоя живот няма да стане”, отсече той пред репортер на Novsport.com.

Той не пожела да посочва конкретни цели пред Славия за новия сезон и вместо това подчерта, че нищо в държавата не е наред. За пореден път Стефанов изрази желание в елита да се въведе изискване отборите да представят банкова гаранция, че имат средства да започнат, но и да завършат сезона.



„Вече 20 години ме питате какви са целите. В България нямаме държава като хората, нямаме спортно министерство като хората. Единственото нещо, дето що годе върви е футболът и донякъде волейбола. Отскоро и тенисът, да е жив и здрав Григор Димитров. Много години едно и също нещо си пея – преди всеки шампионат всеки клуб трябва да гарантира, че може да издържи до края на шампионата. Банкова гаранция, че може да издържи до края. Това не се случва и това е причината за текучеството в А група. Някои отбори започват финансирането в последния момент и са донори на точки. Трудно се издържа. В първенството не бива да влизат отбори, които са дойни крави. В Славия се простираме според чергата – колкото можем, толкова”.

Стефанов обяви Славия за клуба на знаещите и мислещите.

„Основният барометър за нас ще бъде публиката – как тя приема играта, отбора. Въпреки че давам жест към, искам те да имат предвид, че този отбор има нужда да се сработи. Ние сме клуба на знаещите и мислите хора. На нас не ни отива да крещим и да правим издевателства и простотии. Всеки да бъде оценен по достойнство”.



Той смята, че наставникът Милен Радуканов ще се справи с буйния нрав на новото попълнение Мишел Платини.

„Имам пълно доверие на треньорското ръководство. Мишел е достатъчно интелигентен, има доста под шапката”



Проектът за новия стадион на отбора върви и от клуба са оптимисти за него.

„Работи се около новия стадион. Ще има стадион. Надявам се след 1-2 години да се съберем в една по-красива зала за пресконференции”, завърши Венци Стефанов.

Ето имената на всички 29 играч на Славия за новия сезон:

Вратари: Георги Петков, Емил Петров, Диян Вълков

Защитници: Цветомир Панов, Георги Пашов, Стефан Велков, Крум Стоянов, Кире Ристевски, Димитър Пиргов, Димитър Везалов, Диего Фераресо, Мирослав Иванов, Марио Петков, Мартин Семерджиев

Халфове: Станислав Генчев, Мичел Бургзорг, Жереми Манзоро, Димитър Георгиев, Фернандо да Силва, Карлос Фонсека, Иван Вълчанов, Александър Александров, Емил Стоев, Янис Карабельов, Мирослав Христов

Нападатели: Мишел Платини, Вилиян Бижев, Радослав Василев, Китан Василев 




ФОТОГАЛЕРИЯ С ЦЕЛИЯ ОТБОР НА "БЕЛИТЕ" ЗА НОВИЯ СЕЗОН ВИЖТЕ ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки