Двама от най-верните фенове на Нюкасъл загинаха в самолетния атентат над Украйна

Джон Аллър и Лиам Суийни пътували за Нова Зеландия, за да подкрепят "свраките", Алдър е изпуснал само един мач на отбора от 1973-та насам

Двама от най-верните фенове на Нюкасъл загинаха в самолетния атентат над Украйна
Двама фенове на Нюкасъл са загинали при катастрофата на полет МH17 на малайзийските аеролинии, който се разби над Украйна в четвъртък.
Джон Алдър (на снимката вляво) и Лиам Суийни пътували за Нова Зеландия с цел да подкрепят любимия Нюкасъл на предстоящото турне на отбора там.

В клуба съобщиха тъжната вест и отдадоха почти на двама от най-верните си фенове. И двамата са посещавали всеки мач на отбора далеч от дома, гледали дори мачовете на резервите и юношите.

Джон Алдър подкрепя Нюкасъл навсякъде от близо 50 години и е пропуснал едва един мач от 1973 година насам. Лиам Суийни бил доброволец като стюарт в автобусите с фенове на Нюкасъл за гостувания.

Директорът на Нюкасъл Лий Чарнли обяви, че клубът ще отдаде почит на двамата като отдели специално място до статуята на сър Боби Робсън, където да бъдат увековечени имената на Джон и Лиам.

Освен това, играчите на Нюкасъл ще носят черни ленти по време на контролите срещу ФК Сидни и Уелингтън Финикс на турнето в Нова Зеландия.

Мениджърът Алан Пардю също изрази своята скръб и съжаление от тъжната вест.

„Аз и играчите сме шокирани и натъжени от ужасната новина. Всички ние знаем колко страстни и отдадени фенове бяха Джон и Лиам. Те бяха с нас по-рано тази седмица за първата ни предсезонна контрола с Олдъм и тяхната отдаденост да пропътуват целия свят, за да ни подкрепят в Нова Зеландия казва всичко за любовта им към Нюкасъл. Съболезнования на близките им”, заяви Пардю, цитиран от Sky Sports.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки