1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: ЦСКА пази място в управата за спонсор

Сензациите в пресата: ЦСКА пази място в управата за спонсор

„Червените” платиха заплатите за май, но не и премиите - играчите бесни, Силва и Тунчев готови за реванша в Молдова и още...

Сензациите в пресата: ЦСКА пази място в управата за спонсор

Сензациите в пресата днес, събота, 19.07.2014 година:

„Труд”: ЦСКА пази място в управата за спонсор
Събранието на акционерите в ЦСКА единодушно е отложило обсъждането на точка „Промени в надзорния съвет" заради очаквано съвсем скорошно влизане на нов генерален спонсор. А тя е била заложена в дневния ред. Шефът на клуба Александър Томов е обявил, че до 15 дни ще има развитие. Намирането на спонсор се забави повече от половин година. Но след като ЦСКА се стаби-лизира финансово, става значително по-апетитна хапка. Коя ще е фирмата на „червените“ фланелки? Дори акционерите на клуба нямат идея какво е намерил Томов. А и също единодушно е гласувано за пълна конфиденциалност за новините от събранията. Досега освен Томов пари в ЦСКА осигуряват семейство Манджукови и „Трейс холдинг", които са и основните акционери в клуб. Изискването на политика към новия спонсор е да осигурява минимум един милион евро годишно. Почти година вече на екипите на „червените“ футболисти няма изписана фирма след оттеглянето на „Глобул". ЦСКА изпълни обещание и плати заплати ден след 1:1 срещу „Зимбру" в първия мач от втория предварителен кръг в Лига Европа. Забавени в момента са единствено премиите от миналия сезон, но футболистите проявяват разбиране, въпреки че имаха уверението да започнат „на чисто" новия сезон.

„Тема спорт”: В ЦСКА платиха заплатите за май, не и премиите, играчите бесни

Футбодистите на ЦСКА подучиха вчера заплатите си за месец май. Дължимите им премии обаче не бяха изплатени. Така играчите ще вля-зат в новия сезон без бонусите от стария да бьдат изчистени. Фрапиращо е, че само след седмица е мачът с Левеки, а сьстезателите не са получили премиите си за нито една от четирите си победи във вечното дерби през миналата кампания. Първата от тях бе през октомври 2013 година. Преди заминаването на ЦСКА за тренировьчен лагер в Боровец на играчите им бе обещано да си получат заработените премии преди пьрвия мач от нобия сезон. Това до вчера не бе изпълнено и футболистите са бесни от поредната лъжа на ръководството. Съвсем не е случайно, че Гъргоров и Менди обвиниха Томов и Тодоров в непрестанни лъжи. Капитанът Валентин Илиев пък подкрепи напълно Бадема в това, което каза, след като напусна лагера на тима в Боровец.

„Меридиан мач“: Чужденците искат да останат в Ботев (Пд)
Чужденците в Ботев са сменили плочата и вече се молят да останат в клуба, научи „Меридиан Мач". Един от хората, които най-много държат да продължат кариерата си при „жълто-черните", е Вандер Виейра. 3000 лева е таванът на заплатите и бразилецът е склонен да приеме условията на ръководството. В групата на хората, които искат да изкарат сезона, са Адам Стаховяк, Томаш Иршак и Алесандру Куртян. Вече са 50 на 50 дали да останат или напуснат Сърджан Лукин и Алесандру Бенга. Въпросът е, че към двамата няма особен интерес нито от чужди, нито от български клубове и вероятно това е в основата на промяната на настроението. Лично старши треньорът на пловдивчани Велислав Вуцов проведе разговори с чужденците и те приеха да останат засега. Вчера играчите на Ботев направиха възстановително занимание след победата над Санкт Пьолтен.

„Тема спорт“: Силва и Тунчев готови за реванша в Молдова
Тони Силва и Александър Тунчев ще пропуснат гостуването на ЦСКА в Ловеч в първия кръг от „А „група утре. Силва падна лошо на рамото си в двубоя със Зимбру (1:1), но се е отървал с натъртване и почти сигурно ще вземе участие в реванша срещу молдовците на 24 юли. Тунчев пък остана извън групата, тъй като получи травма през седмицата и пропусна няколко тренировки. Той няма да играе и срещу Литекс, но има голям шанс да е на линия за втория двубой със Зимбру. И докато отсъствието на Силва и Тунчев за Ловеч е сигурно, то под въпрос за срещата е Крачунов. Той получи силни болки в коляното в мача с молдовците и днес ще има яснота, дали ще може да играе в Ловеч. Шансовете му са не повече от 50 %. Както е известно, и капитанът Валентин Илиев е аут, тъй като не е възстановен от контузия. Еденилсон Бергонси пък изтърпява наказание за един двубой още от миналия сезон и също пропуска визитата на „оранжевите“. Иван Маркович скъса кръстни връзки и ще е извън терена поне 3-4 месеца, а Жуан Фелипе има визови проблеми и не може да бъде използван в официални срещи. Двубоят с Литекс е утре от 19:30 часа и на практика Стойчо Младенов няма да може да разчита на 6 или 7 футболисти (Тунчев, Силва, Бергонси, В. Илиев, Маркович, Жуан Фелипе и евентуално Крачунов). Ако Крачунов остане извън сметките за Ловеч, опциите за ариергарда остават едва 5 - Попов, Василев, Супусейпа, Мисиджан и Милисавлевич. Четирима от тях ще оформят защитната формация на ЦСКА срещу Литекс. Най-вероятно Милисавлевич ще започне като ляв бек, тъй като нивото на Мисиджан е изключително ниско и Стойчо Младенов ще рискува много, ако го пусне. Друг е въпросът, защо изобщо го е привлякъл. В центъра на отбраната ще действа Супусейпа, а Младенов трябва да прецени дали Попов да влезе до него и Василев да играе като десен бек или обратното. Наказаният Еденилсон ще бъде заместен от Галчев. Вместо контузения Тони Силва пък сред стартовите 11 ще попадне Карачанаков. Той ще е титуляр в официален мач за първи път от 14 декември, когато „армейците“ победиха Любимец със 7:0.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев