1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Селекцията на Челси приключи, отсече Моуриньо

Селекцията на Челси приключи, отсече Моуриньо

„Знаехме предварително кои играчи искаме и ги взехме за рекордно кратко време”

Селекцията на Челси приключи, отсече Моуриньо

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обяви, че Филипе Луис е последното ново попълнение в отбора това лято.

Португалецът коментира, че с финализирането на сделката с Атлетико (Мадрид) за крайния бранител Челси няма да поглежда повече към трансферния прозорец.

От началото на лятото лондончани привлякоха Сеск Фабрегас (30 млн. паунда), Марио Пашалич, Диего Коста (32 млн. паунда) и Филипе Луис (18.8 млн. паунда), като продаде Давид Луис на ПСЖ за сумата от 40 млн. паунда, както и Демба Ба на Бешикташ за 4.7 млн. паунда. „Сините” освободиха Самуел Ето’о, Ашли Коул, Франк Лампард, Иларио и Сам Хътчинсън.

Жозе Моуриньо не спести похвали за клубното ръководство, като отбеляза, че е била свършена фантастична работа, тъй като са му били осигурени исканите играчи за рекордно кратко време.

„Клубът реши по невероятен начин задачите, които бяхме поставили. Знаехме предварително кои играчи искаме и ги взехме за рекордно кратко време. Доволен съм от състава, с който разполагам и нямам търпение да започне новия сезон. Знам, че траснферният прозорез затваря на 31 август, но за нас той приключи днес, още на 10 юли”, допълни Моу, а после коментира и трансфера на Сеск Фабрегас от Барселона.

„Говорих с него 20 минути. Мисля, че той наистина искаше да дойде при нас. Както знаете Арсенал имаше опция да е намеси, но мисля, че той нямаше желание. Мисля, че той гледаше предимно в нашата посока, така че за мен беше лесна работа.”