1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. За ЦСКА и Литекс сезонът в „А” група стартира в Ловеч

За ЦСКА и Литекс сезонът в „А” група стартира в Ловеч

„Червените” са с много кадрови проблеми, но нямат допуснат гол срещу "оранжевите" от 403 минути

За ЦСКА и Литекс сезонът в „А” група стартира в Ловеч

От 403 минути Литекс не е вкарвал гол срещу ЦСКА. Последното "оранжево" попадение в дербито е с Христо Стоичков начело - през пролетта на 2013 година. Тогава Литекс спечели с 2:0 на "Армията". Миналия сезон ЦСКА на Стойчо Младенов 3 пъти победи опонента (1:0, 1:0 и 2:0) и веднъж завърши 0:0.

Стойчо Младенов е изправен пред редица кадрови проблеми за визитата в Ловеч днес.

Дербито от първия кръг на „А” група между двата тима, които не убедиха с изявите си в квалификациите на Лига Европа до момента, стартира в 19:30 часа и ще бъде излъчвано пряко по ТВ7.

Срещата заради контузии пропускат Крачунов, Тунчев, Вальо Илиев, Тони Силва и Маркович. Еденилсон е аут поради наказание, а Жуан Фелипе - заради визови проблеми. Така треньорът на ЦСКА няма да може да разчита на цели 7 футболисти.

Това налага сериозни промени в отбраната. Младенов почти сигурно ще заложи в центъра на защитата на Денис Причиненко или Марин Оршулич. И двамата подписаха с ЦСКА през тази седмица след кратък пробен период и попаднаха в групата за мача с Литекс. Един от тях ще партнира на холандеца Супусейпа в ядрото на ариергарда днес. С по-големи шансове да започне е хърватинът Оршулич. По двата фланга на защитния вал отново ще са позиционирани Попов отдясно и Василев отляво. Така те ще запазят местата си от мача със Зимбру в четвъртък.

Милисавлевич пак ще остане резерва. Младенов още не му е простил за гафа срещу Лудогорец в края на миналия сезон, когато ЦСКА падна в Разград след негова грешка в последната минута. На пейката ще и Сендрино Мисиджан, който не показва качества за ЦСКА и привличането му на "Армията" буди недоумение, пише "Тема спорт".

В халфовата линия Стойчо няма избор и ще пусне сред стартовите 11 Сънди и Галчев. По дясното крило ще напада Карачанаков, а по лявото - Иван Стоянов. Очаква се на върха на атаката отново да действа Орелиен Йоахим. Зад тарана от Люксембург ще е Маркиньос.

Пред наставника на Литекс Красимир Балъков няма кадрови проблеми с изключение на наказанието на бившия играч на ЦСКА Джаксън Менди. Той пропуска първите два мача от шампионата заради натрупани картони. Неговото място в центъра на отбраната ще заеме Илия Миланов, който ще действа заедно с Бодуров. Балъков вероятно ще направи само една друга промяна в стартовия си сьстав спрямо срещата с Диошгьор (0:2). Той загатна, че Омар Косоко може да седне на пейката. На негово място зад нападателя Вилмар Джордан вероятно ще действа Момчил Цветанов. Ваюши ще атакува отляво, а Данило Асприя - отдясно. Двойка вътрешни халфове пък ще са бившият футболист на Сошо Петрус Бумал и юношата на ЦСКА Петър Златинов.

Любопитни факти:

- Едва при 11-ото си гостуване ЦСКА побеждава в Ловеч с 1:0 след гол на Вальо Илиев;

- В последните 15 срещи между двата отбора в Ловеч не са реализирани повече от 2 гола на мач;

- В 21 срещи в Ловеч са отбелязани 39 гола, средно по 1.85 на мач;

- Двата отбора никога не са губили, когато са откривали резултата в сблъсъка;

- Най-често срещаният резултат в Ловеч е 1:0 - 9 пъти (6 за Литекс и 3 за ЦСКА);

- В полза на Литекс са отсъдени 3 дузпи, като 2 са реализирани от Ив. Архангелов и Ст. Стоилов и една е пропусната от К. Николов;

- За ЦСКА са отсъдени 2 дузпи - едната е превърната в гол от Хр. Янев, а другата е пропусната от Ем. Гъргоров. И в двата случая ЦСКА губи;

- Хр. Янев е единственият футболист вкарал гол и за двата тима в Ловеч - за ЦСКА от дузпа при загубата с 1:4 през 2000/01 година и за Литекс

с удар от дистанция при победата с 2:0 през 2009/10 година;

- Равносметката от последните 10 мача в Ловеч е: 3 победи за домакините, 3 за армейците и 4 равенства;

- През юли двата тима не са играли срещи на градския стадион в Ловеч. Днес ще е първата им среща през този месец;

- В 1 кръг двата отбора са играли 2 мача в Ловеч, като през 2007 година завършват 1:1, а през 2012 година домакините бият с 1:0;

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев