1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Чака ни ударна доза футболен маратон

Чака ни ударна доза футболен маратон

Родният запалянко ще може да се наслади на всички водещи футболни събития през новия сезон

Чака ни ударна доза футболен маратон

Световното първенство вече е история, футболът от най-висока класа обаче няма да липсва на родния тв запалянко. Новият сезон вече започна в някои от първенствата, а в други чука на вратата. Българските канали ще задоволят и най-малките капризи на феновете през кампанията. Привържениците на най-популярната игра ще могат да се насладят на всички водещи футболни събития.


По традиция Диема, Нова спорт и Нова спорт / HD остават домът на английския футбол. Освен Висшата лига телевизиите ще покажат Купата на Англия, Купата на лигата, мачовете от Чемпиъншип и домакинските двубои на Трите лъва. Стартът ще бъде даден с двубоя от Чемпиъншип Блекбърн - Кардиф на 8 август (петък) от 21:45 часа. На 10-и в неделя е финалът за Къмюнити Шийлд между Манчестър Сити и Арсенал. Очаква се по трите канала да видим общо около... 500 мача.


Най-много и разнообразен футбол ще предложат каналите на цифровия оператор "Бул-сатком" - ТВ+ и Филм+. Договорът им за Примера дивисион включва и предстоящия сезон. За него запалянковците ще подгреят с финала за Суперкупа-та на Испания между Атлетико Мадрид и Реал Мадрид на 12 и 16 август. По двата канала ще вървят по 6 или 7 мача на кръг.


ТВ+, филм+ и филм+ / HD държат правата още за руското, португалското и холандското първенство. Интересът към първите две ще е сериозен заради българския легион - Георги Миланов (ЦСКА Москва), Ивелцн Попов (Кубан), Станислав Мано-лев (Динамо Москва) и "родния" Амкар с Георги Пеев, Захари Сираков, Благой Георгиев и Петър Занев. Симеон Славчев пък ще гледаме с екипа на Спортинг Лисабон. Единственият недостатък е, че не всеки има достъп до "Булсатком".


Калчото запазва дома си и през новата кампания - БиТиВи Екшън, Ринг.бг и платформата Voyo. На кръг ще бъдат предавани по 7-8 срещи, като винаги една от тях ще е на Палермо, където от ЦСКА премина Ивайло Чочев.


С това обаче не се изчерпва футболът в каналите на "БиТиВи Медия груп". Гвоздеят в тях ще са мачовете от Шампионската лига и Лига Европа. Наскоро телевизията купи правата до 2018 година. Първи избор за двубои от Лига Европа отново ще има БНТ1. Държавната телевизия ще покаже и срещите на националния ни отбор по пътя към Евро 2016 във франция. Първият мач е на 7 септември с Азербайджан в Баку. Отделни мачове от евроквалификаци-ите, които този път ще са в нов формат, ще може да гледаме и по Диема и Нова спорт. Те ще продължават да дават домакинските срещи на Англия и Германия, както и Купата на Германия.


Бундеслигата - Първа и Втора, отново ще е на екрана на Евроспорт 2. Надеждата е Тодор Неделев да започне да играе по-редовно за Майнц 05.


БиТиВи Екшън ще продължи да дава по един мач от френското първенство, като приоритет ще е Монако на Димитър Бербатов.
Така и през новия сезон родният футболен запалянко няма да скучае пред телевизора. И ако половинката ви няма нищо против, в събота и неделя може да прекарате на дивана почти целия ден в гледане на качествени мачове от 12:30 (първият мач в Русия) до 02:00 (краят на късния бразилски двубой в събота).


Засега неясно остава бъдещето на А група, която ще върви no ТВ7 до 15 август. После обаче елитът ни може да има нов дом - Нова тв или БиТиВи, ако ТВ7 не успее да се разплати. Но нека не си разваляме приятните очаквания със сметки, а се насладим на най-популярната игра, която от години не е била толкова сериозно застъпена в родния тв ефир.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев