1. Novsport
  2. Тенис
  3. Йънг отсрамва домакините във Вашингтон

Йънг отсрамва домакините във Вашингтон

Успехът на американеца не дойде лесно, след като той загуби първия сет с 3:6

Йънг отсрамва домакините във Вашингтон

Само един американец успя да си осигури участие в полуфиналите на тенис-турнира във Вашингтон. Доналд Йънг отстрани поставеният под №7 в схемата Кевин Андерсън и остана единственият представител на домакините в надпреварата. 

Успехът на американеца не дойде лесно, след като той загуби първия сет с 3:6. Стабилизирайки играта си обаче Йънг успя да обърне развоя в своя полза - първо изравни след тайбрек, а в третата част взе с 6:2. Така Йънг се класира за първи път в своята кариера на полуфинал в турнира от АTP. В следващата фаза той ще играе с Милош Раонич. Канадецът отстрани представителя на домакините Стив Джонс с 2:0 сета. Американецът даде отпор само в първия, който се реши с тайбрек, но в следващата част се предаде след само два взети гейма.

Около час бе нужен на Ришар Гаске да се справи с Кей Нишикори. Японецът се представяше изключително силно в турнира до момента и дори името му започна да се спряга за евентуален шампион. Нишикори обаче не успя да издържи на напрежението и буквално се срина срещу Гаске. В първия сет той успя да вземе само гейм. Макар че подобри играта си след това, японецът напусна надпреварата след 6:4 за съперника му.