1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Левски счупи каръка с победа срещу Локо (Сф) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски счупи каръка с победа срещу Локо (Сф) (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" се поздравиха с първи три точки за новия сезон след гол на Роман Прохазка

Левски счупи каръка с победа срещу Локо (Сф) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски постигна първата си победа през новия сезон, побеждавайки Локомотив (Сф) с минималното 1:0 в мач от третия кръг на професионалната ни А група. Единственото попадение в мача бе отбелязано в 53-ата минута от Роман Прохазка. "Сините" доминираха на терена през целия мач, но липсата на късмет и няколко фрапантни пропуска бяха в основата на минималния резултат в двубоя.

Домовчийски бе изведен в първите минути на добра позиция по десния фланг, но ударът му не уцели рамката на вратата.

В 8-ата минута грешка на Стефано Кунчев можеше да доведе до попадение. Шехуди измъкна топката от краката на Кунчев и нанесе прехвърлящ удар, но не успя да уцели очертанията на опразнената врата.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!







Три минути по-късно Прохазка изведе Аниете на десния фланг, но испанецът изгуби единоборството с защитник на Локомотив и падна на терена. Футболистите на Левски поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена от рефера Цветан Кръстев.

Отново Прохазка бе в основата на добра атака в средата на първата част. Словакът успя да се промъкне между няколко защитника на Локомотив и да подаде към Гаджев, който стреля в движение, но ударът му бе прекалено слаб и не затрудни Митрев.







Атаките на „сините” не доведоха до нищо по-сериозно, а при епизодичните контраатаки на Локомотив липсваше последното докосване, така двата отбора се разделиха на почивката при равен резултат.

Левски продължи да играе по-нападателно и през второто полувреме, което даде резултат в 53-ата минута. Пробив по левия фланг завърши с центриране, Румен Трифонов се опита да изчисти с глава, но остана под топката. Коженото кълбо попадна в Роман Прохазка, който го овладя и прати в мрежата на Божидар Митрев  – 1:0 за Левски.







„Сините” използваха момента и натиснаха съперника си, което можеше да доведе до второ попадение, две минути след гола на Прохазка. Стефано Кунчев прати топката дълбоко в полето на Локомотив, Домовчийски със сетни сили достигна до топката и я извади към Аниете, който на чиста позиция нанесе удар с глава, но не уцели вратата от няколко метра.





Бедоя и Веселин Минев направиха страхотна атака в 78-ата минута. Бедоя технично с петичка насочи топката в наказателното поле, където Минев я пое на скорост и опита да нанесе удар, но Хаджиев с прекрасен шпагат изчисти топката.

В последната минута на редовното време Бедоя трябваше да увеличи резултата, но направи по-трудното и пропусна. Георги Сърмов нанесе удар към вратата на Локомотив, топката рикошира и попадна в Бедоя, който сякаш остана изненадан и отправи удар от няколко метра, но не уцели вратата.







Това е първа победа на Левски за новия сезон, след която оборът на Пепе Мурсия вече има 4 точки и се изкачи на 6-а позиция във временното класиране. Активът на Локомотив (Сф) след третия двубой в А група е 3 точки, заемайки 8-ото място в класирането.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев