Потвърдено: Алекс Колев ще играе в Ботев (Пд)

Пловдивчани ще платят 60 000 евро за младежкия национал, съобщиха от Геел

Потвърдено: Алекс Колев ще играе в Ботев (Пд)

Българският младежки национал Александър Колев преминава от  Геел (Белгия) в Ботев, потвърди и официалната страница  на досегашния отбор на играча. Ботев  ще плати 60 000 евро, колкото е откупуващата клауза, заложена в договора на играча.

Според сайта на Геел, разговорите са преминали през тази седмица, но по информация на БТА тя датира от доста по-ранен  етап, а е имало преговори и в дните около мача на Ботев в  Австрия срещу местния втородивизионен Санкт Пьолтен, който ги  отстрани в турнира Лига Европа. Пак според сайта, Александър  Колев днес ще изиграе последния си мач в белгийската втора лига  срещу Патро Айсден, утре ще пътува за София, а в понеделник и  вторник ще преминат последните разговори и медицинските тестове.

Ако всичко е наред, Александър Колев може да се смята за ново  попълнение на жълто-черните. Геел пожелава успех на Колев и го нарича модел за подражение на много млади футболисти. Той пристигна миналото лято в този  отбор от друг белгийски втородивизионен отбор - Десел Спорт.

По-рано днес футболистът разкри, че е имал много оферти, но ги е отказал, за да играе за Ботев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки