ЦСКА гостува на "Овча купел" без Стойчо

"Червените" са лидери в класирането с точка повече и мач по-малко от Локо (Пд)

ЦСКА гостува на "Овча купел" без Стойчо

Славия и ЦСКА се изправят един срещу друг днес от 18:00 часа в „Овча купел". Двата отбора за първи път от дълго време насам са на първото и второто място в класирането. Армейците са лидери, а техен преследвач са именно белите.

ЦСКА е единственият от­бор с пълен актив в двата кръ­га досега. Червените сломиха Литекс (1:0) и Левски (2:0). Най-старият столичен клуб пък раз­би на старта Марек (4:1), а в Пловдив стигна до 1:1 с Локо.

През седмицата между „Ар­мията" и „Овча купел" прехвър­чаха искри. Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви, че се опасява от съдийска сеч срещу отбора заради силното начало на сезо­на. Президентът на Славия Венци Стефанов пък го конт­рира и заяви, че подобни при­казки са глупост.

Днес ЦСКА няма да бъде во­ден от Стойчо Младенов, а от неговия помощник Анатоли Нанков. Младенов бе изгонен по време на Вечното дерби ми­налата неделя и БФС го наказа за 2 мача. Така той пропуска и срещата с Хасково на „Армия­та". Стойчо има перфектен актив в своята кариера срещу Славия начело на червените -10 победи от 10 мача.

В ЦСКА има няколко кадрови проблема. За срещата горят на­казаният Маркиньос и контузе­ните Иван Стоянов, Венци Васи­лев, Иван Маркович и Пламен Крачунов, който остана извън групата за двубоя със Славия за­ради травма в крака. Капи­танът Вальо Илиев пък вече се възстанови от контузия, но не е в оптимална форма и също ня­ма да вземе участие в срещата. Очаква се той да е на линия срещу Хасково. Работната виза на бразилеца Жуан Фелипе вече е готова и офанзивният халф по­падна в групата за предстоя­щия мач. В списъка е и левият бек Сендрино Мисиджан.

Въпреки многото проблеми се очаква в титулярния състав на армейците да има само една промяна спрямо вечното дерби. Тя ще е на позицията зад напада­теля, фаворит за заместник на Маркиньос е Борис Галчев, кой­то и друг път е играл като офанзивен халф. По двата флан­га отново ще атакуват Антон Карачанаков и Неманя Милисав-левич, а централен нападател ще е Серджиу Буш, който вкара на Левски. Тони Силва по всяка вероятност пак ще остане ре­зерва, тъй като през седмицата все още имаше болки в рамото.

В Славия всички са здрави и никой не е наказан. Почти си­гурно Милен Радуканов ще за­пази стартовия си състав от първите два кръга. Малки шансове за титулярно място има левият бек Диего фераре­со. Ако той получи възмож­ност за изява, Кире Ристевски ще се премести в центъра на защитата, а Димитър Веза-лоВ ще остане резерва. Любо­питното е, че нападателят на белите Мишел Платини, който вкара 2 гола в първите си 2 мача за тима, ще се изпра­ви за пети път срещу бившия си отбор ЦСКА. Бразилецът обаче така и не е наказвал ар­мейците с Черноморец и Лудогорец. С червената фланел­ка пък е отбелязал 24 от свои­те 41 попадения в елита.

Вероятни състави:

Славия: Петков; Ристевски, Пиргов, Везалов, Панов; Бургзорг, Генчев; Фонсека, Манзоро, Фернандо; Платини.

ЦСКА: Дивиш, Супусепа, Причиненко, Тунчев, Ап. Попов; Еденилсон, Сънди; Милисавлевич, Галчев, Карачанаков; Буш.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки