УЕФА души на "Армията" заради финансов феърплей

Подобно на големия си съперник Левски и ЦСКА може да отнесе глоба заради неспазване на финансовия феърплей

УЕФА души на "Армията" заради финансов феърплей

Подобно на големия си съперник Левски и ЦСКА може да отнесе глоба заради неспазване на финансовия феърплей, пише "Меридиан мач". Както е известно, преди два месеца УЕФА резна "сините" с 00 000 евро. То­гава „армейците" нямаха подобен проблем, но след визитата на инс­пекторите на УЕ­ФА преди две сед­мици е било уста­новено, че и ба­лансите на ЦСКА не излизат.

Какво следва от­тук нататък? На „Армията" вече са запознати със зап­лахата. Те обаче са гарантирали пред служителите на евроцентралата, че ще оправят всич­ко, тъй като вече бяха продадени двама от най-кон­вертируемите фут­болисти - Ивайло Чочев и Райе М'Боли. Халфът премина в италианския Палермо, а алжирският на­ционал - в аме­риканския Фила­делфия Юниън. За дуото ЦСКА прибра над 1 ми­лион евро. Чочев отиде в Италия срещу 800 000 евро, а клаузата за откупуване на М'Боли е 300 000 евро.

Отделно от то­ва „червените" вече намалиха и бюджета за зап­лати. Когато инспектори­те на УЕ­ФА бяха в София, в състава на ЦСКА все още бяха и Райе М'Боли и Мартин Камбуров, които при­бираха тава­на на заплати­те. Сега обаче тях ги няма, което облекчава с близо 360 000 лева на година Александър Томов и останалите шефо­ве и спонсори на „червените".

Инспекторите от Нион разкриха, че документацията на ЦСКА в перио­да януари - юни 2013 г. е подправе­на и доста от пла­щанията към бив­ши служители изобщо не са били извършени, пише още изданието. По то­ва време собстве­ници на клуба са пернишките биз­несмени от „Ти­тан". Заради това е заплашен евролицензът на „чер­вените" за следва­щите 3 години.

Шефовете вече са информирани за ситуацията и рабо­тят по въпроса въпреки деклара­цията, която от „Армията" напи­саха. Клубът има време да се издъл­жи до 10 август и да оправи пробле­ма. По неофициал­на информация спешно дължима­та сума е постижи­ма за намиране -около 300 000 лева.

По-голямата част от дълговете на ЦСКА през последната година бяха погасени от Петър и Ивайло Манджукови, как­то и от други спонсори на „чер­вените". Факт е, че Александър Томов и Александър То­доров правят чуде­са, като макар и със закъснение до­ри и футболистите си получават зап­латите по-редовно, отколкото при ста­рото ръководство.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки