Сензациите в пресата днес: Изпълкомът изхвърля Стивън Петков за 1,5 г.

И още: Ще канят Херо и за "син" съветник, Израелска компания налива пари в Левски?, ЦСКА взема Кукоч, ако склони на 15 000 лв., Стойчо мисли за трети таран, Ботев иска Здравчев, Грозев и Десподов от Литекс...

Сензациите в пресата днес: Изпълкомът изхвърля Стивън Петков за 1,5 г.
Сензациите в пресата на трети август 2014г.:

"Меридиан мач": Изпълкомът изхвърля Стивън Петков за 1,5 г.

Сериозно на­казание гро­зи юношес­кия  нацио­нал Стивън Пет­ков, ако се докаже, че е участвал в черно тото. „Ме­ридиан Мач" нау­чи, че по високите етажи на БФС ве­че дори се обсъж­да евентуално изхвърляне от футбола    на халфа,   като според Изпъл­кома наказа­нието за не­що подобно трябва да е между 1 и 2 години. Ако се   докаже Й вина, чле­новете на футбол­ното ни полит­бюро, пред­вож­дани от президента Бо­рислав Михайлов, ще свикат извънредно заседа­ние   на Изпъл­кома.

Както е извест­но, име­то на Стивън Петков бе заме­сено в гранди­озния скандал с юно­шеския национа­лен от­бор, за когото от БФС и МВР разкриха в петък. По непотвърдена ин­формация играчът на Лудогорец се е срещ­нал с бившия вратар на Локо (Сф) и Видима-Раковски Даниел Гяуров на бензиностанция в Пра­вец, където бяха отседнали юно­шеските ни нацио­нали на лагер пре­ди   Евро   2014. МВР разследва информацията, че Гяуров се е   опитал чрез играча „X" да накара някои от юношите ни да играят симулативно в мачовете от първенството в Унгария, като срещу това, разбира се, ще получат добри пари. Според слуховете е ставало дума за сума от рода на 10 000 евро. За щас­тие обаче идеята на хората, занима­ващи се с черното тото, не се е осъ­ществила, защото всичко, случило се на бензиностанци­ята в Правец, е стигнало до уши­те на селекционе­ра ни Александър Димитров.

Както и самият той разкри, някол­ко момчета от на­ционалния тим са разкрили всичко пред него. По не-потвърдена ин­формация един от играчите, които са били при Димит­ров е настоящият футболист на Лу­догорец Преслав Петров.

Същевременно стана ясно, че ако се докаже вината на Стивън Петков, то той със сигур­ност ще бъде из­гонен от клубния си тим Лудогорец. Собственикът на шампионите Ки­рил Домусчиев е бил уведомен от БФС преди някол­ко седмици и е на­ясно с всичко око­ло разследването. Той се е заканил да реже до корен, за да не се цапа имиджът на разг-радчани. Стивън Петков премина от Левски в Лудо­горец, след като от „Герена" така и не му предложиха професионален договор, въпреки че през миналия сезон той бе част от първия тим на „сините".

"Труд": Ще канят Херо и за "син" съветник


“Левски” разчита на дует Димитър Димитров-Георги Иванов да води отбора, но е възможно ролите да бъдат променени. Ако Херо откаже да стане треньор на “сините”, ще получи предложение да е консултант. Така Гонзо ще поеме и треньорската работа. А Димитров може да помага със съвети, в селекцията и т. н.

Настоящият треньор Хосе Мурсия е отписан още преди 3-4 дни. Работата на испанеца не се хареса и на собственика на клуба Тодор Батков, и на председателя на управата Иво Тонев, и на Гонзо, и на футболистите. Причина за раздялата не са само рездултатите.

Гонзо вече два пъти влиза в ролята на треньор на “Левски” при предишния си директорски престоя от 2009 до 2012 г. Окончателното решение за постовете ще бъде взето до понеделник. Не е изключено Херо да откаже и всякакъв пост. Ще се обсъждат варианти за раздели и с още футболисти и привличането на нови двама - нападател и централен защитник.

"Тема спорт": Израелска компания налива пари в Левски?


Капитал от Израел се очаква скоро в Левски, разк­рива "Труд". Парите ще вля­зат от компания, която ще е 8 ролята на спонсор заедно с "Лев Инс" u "М-Тел". Подроб­ностите се пазят 6 тайна и не е ясно дали израелците се включват по линия на заст­рахователната компания, или са уредени от Тодор Бат­ков, твърди изданието.

Преди седмица Левски офи­циално подписа до края на го­дината спонсорски договор със застрахователното дру­жество "Лев Инс", като лого­то на компанията вече е на екипите на тима. В контрак­та има и опция за други ини­циативи в зависимост от желанието на самия спонсор и на отбора.

Левски поднови своя дого­вор с "М-Тел" за 1 година - до 30 юни 2015-а. За този пери­од сините ще получат близо около 400 хиляди лева, като в тази сума не влизат най-раз­лични бонуси.

"Труд": ЦСКА взема Кукоч, ако склони на 15 000 лв.


ЦСКА ще привлече хърватския защитник То­ни Кукоч от „Бреша". Но задължително условие е футбол истът дасклонина максималната за „черве­ните" заплата от 15 000 лева. Кукоч е одобрен от спортно-техническия щаб. Засега обаче хърва­тинът не е съгласен на те­зи пари. Другото условие на ЦСКА е Кукоч да скъса договора си с „Бреша" и да дойде като свободен агент. Пари във фонд работна заплата се появи­ха, след като Мартин Камбуров разтрогна по взаимно съгласие.

Бразилецът Жуан Фелипе попадна в групата на ЦСКА за гостуването срещу „Славия" на ста-диона в „Овча купел". Треньорът на „белите" Милен Радуканов е по­следният наставник, спе­челил трофей на .Армия­та". Той триумфира с Ку­пата на България през 2011 година и във финала победи именно „Славия". Като треньор на „белите" Радуканов има една загу­ба от ЦСКА - 0:3. А Стойчо Младенов е спечелил всичките си 10 дербита срещу „Славия" като на­ставник на „червените".

"Тема спорт": Стойчо мисли за трети таран


Стойчо Младенов обмисля възможността да привлече заместник на напусналия в посока Локо Пд Мартин Камбуров. Опитният таран разтрогна с ЦСКА през седмица­та, тъй като нямаше жела­ние да търка пейката на „Ар­мията". Стойчо обаче иска да разполага с трима напада­тели в състава си и през след­ващата седмица ще проведе разговори с ръководството в тази насока. Не е изключе­но да бъде привлечен още един футболист, с който да бъде запълнена дупката, оставена от Камбуров. В мо­мента на този пост ЦСКА разполага с национала на Люксембург Орелиен Йоахим и румънеца Серджиу Буш.

През изминалата седми­ца проби в Борисовата гра­дина изкара конгоанският таран Колин H'Kee, който можеше да е третият из­бор в тима. H'Kee обаче не впечатли по никакъв начин и бе освободен.

"Тема спорт": Ботев иска Здравчев, Грозев и Десподов от Литекс


Трима млади футболисти на Литекс може да преминат в Ботев Пловдив до дни. Но­вината обяви старши трень­орът на канарчетата Велислав Вуцов на пресконферен­цията си в петък. Той обаче така и не назова имената на играчите. Вуцов само заяви, че е разговарял с Гриша Ган­чев за въпросните състеза­тели и че очаква отговор в най-скоро време.

"Тема Спорт" се добра до имената им - Кирил Десподов (17 г. - нападател), Емил Гро­зев (23 - защитник) и Ангел Здравчев (20 г. - халф). И тр мата рядко получават дове­рие от Красимир Балъков, ка­то в момента са част от дублиращия тим на оранже­вите. Според запознати Ли­текс е склонен да даде на Бо­тев Пловдив Грозев и Здрав­чев. За Десподов има сериоз­ни колебания. В края на мина­лия шампионат той бе нала­ган от тогавашния старши треньор Миодраг Йешич и минава за един от таланти­те, които в бъдеще се очак­ва да донесат добри пари от трансфер в чужбина.

Наставникът на жълто-черните е поискал и четвър­ти играч, но за него е бил отрязан на секундата. Ста­ва въпрос за национала Илия Миланов. В момента той е със статут на резерва при оранжевите, а Вуцов му е обещал титулярно място. Плановете на Литекс за него обаче са други и на този етап опцията Ботев не съ­ществува, довериха от ло­вешкия клуб.

Сред обсъжданите имена за преминаване при пловдичани са били още Георги Мин­чев и Пламен Гълъбов. 
 
Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки