1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Вихър от голове в „Овча купел” и Славия спря серията на ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вихър от голове в „Овча купел” и Славия спря серията на ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата тима си стиснаха ръцете след 2:2 в столичното дерби

Вихър от голове в „Овча купел” и Славия спря серията на ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Славия спря победната серия на ЦСКА от началото на А група. „Белите” и „армейците” завършиха наравно 2:2 в столичното дерби от третия кръг на А група. На два пъти гостите излизаха напред в резултата, но непримиримият отбор на старши треньора Милен Радуканов успяваше да изравни.

Поредния си силен мач за ЦСКА направи младият талант Антон Карачанаков. Той асистира и за двата гола, които бяха вкарани от Серджиу Буш, който се разписа от много трудна позиция – почти от аут линията, и Александър Тунчев. За Славия точни бяха Мичел Бургзорг и Мишел Платини, който вкара красив гол с пета.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 

Така, ЦСКА остава на първото място във временното класиране със 7 точки, а Славия с тази точка остана на третото място с 5. 

 

„Бели” и „червени” изиграха атрактивно първо полувреме, въпреки че и двата състава допуснаха доста грешки. На стадиона в квартал „Овча купел” съперниците играха отворено и атакуващо, като футболистите на ЦСКА започнаха малко по-активно двубоя. „Армейците” потърсиха бърз гол в самото начало.

 

В 9-ата минута гостите намериха верния път към вратата, пазена от Георги Петков. Антон Карачанаков  намери по блестящ начин румънският нападател Серджиу Буш. В наказателното поле новото попълнение в състава на Стойчо Младенов, който се разписа и срещу Левски, хвана неподготвени Панов и Везалов, двамата не успяха да реагират и позволиха на Буш да отправи техничен удар от аут линията.

 

Домакините от Славия ясно показаха, че нямат намерение да се примиряват и още в ответната атака резултатът можеше да бъде изравнен. Наложи се стражът Якуб Дивиш да избие силен удар, топката попадна в краката на Фонсека, който моментално върна на непокрития Мишел Платини, но бразилецът шутира над горната греда.

 

В желанието си двата отбора да изнасят топката колкото се може по-бързо, допускаха много елементарни грешки. Броят на неточните подавания притеснително нарастваше, но въпреки това противниците не спираха да атакуват. Постепенно отборът на Славия изравни играта и създадоха няколко много опасни атаки, но Дивиш и бранителите пред него успяха да се справят.

 

В 42-ата минута обаче представящият се перфектно до момента в първенството чешки вратар на ЦСКА капитулира. Славия направи много хубава атака отдясно, при която Фонсека бе изведен в наказателното поле, напредна и находчиво върна към точката на дузпата, където Мичел Бургзорг с плътен удар по земя реализира.

 

До края на полувремето отворената игра продължи. Двата тима си размениха по едно по-сериозно положение, но гол не падна, като славистите бяха по-близо до попадението, след като след рикошет топката се чукна в страничната греда.

 

ЦСКА започна второто полувреме по същия начин, както и първото. Голмайсторът Буш опита късмета си с удари от дистанция, но не успя да намери очертанията на вратата. Това направи Сашо Тунчев след 10 минути игра. Той засече с глава центриране от ъглов удар. Антон Карачанаков, който направи поредния си силен мач за „червените”, центрира.

 

Този път тимът на Радуканов възстанови равенството много по-бързо. След 7 минути игра Мишел Платини попадна в прегръдките на своите съотборници, след като реализира красив гол с пета. Панов центрира остро по земя и позволи на бразилеца да покаже гения си.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


До края на мача отборът на ЦСКА вдигна оборотите и направи всичко възможно да вземе трите точки, но това не се случи.

А ФГ 14/15

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 0 ЦСКА 3 2 1 0 5:2 3 7
2 -1 Ботев Пд 3 2 1 0 4:2 2 7
3 1 Славия 3 1 2 0 7:4 3 5
4 -1 Локо Пд 3 1 2 0 4:3 1 5
5 -1 Лудогорец 3 1 1 1 3:1 2 4
6 -1 Левски 3 1 1 1 2:3 -1 4
7 1 Локо Сф 3 1 0 2 2:2 0 3
8 1 Марек 3 1 0 2 3:8 -5 3
9 1 Хасково 3 1 0 2 3:4 -1 3
10 -1 Литекс 3 1 0 2 2:4 -2 3
11 1 Черно Море 3 0 2 1 2:3 -1 2
12 1 Берое 3 0 2 1 3:4 -1 2

 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев