Литекс удари Берое и стигна до първа победа в А група (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът на Красимир Балъков стигна трудно до 2:1 срещу Берое, Джордан изпуска дузпа

Литекс удари Берое и стигна до първа победа в А група (ВИДЕО+СНИМКИ)

Литекс успя да запише първа победа за новия сезон в А група. Това се случи след домакинския успех с 2:1 над Берое в двубоя от третия кръг на първенството между героите от САЩ 94 – Красимир Балъков и Петър Хубчев.

 

В герои за ловчанлии се превърнаха влезлият като резерва Милчо Ангелов със силен удар от дистанция и Илия Миланов секунди преди края на двубоя. Точен за тима от Стара Загора бе Салим Керкар, който също се разписа с топовен изстрел.


Така, тимът от Ловеч вече е девети с три точки, докато Берое стана последен с 2 точки във временното класиране. 

 

Берое започна двубоя с видимо повече желание от своя съперник. Момчетата на старши треньора Петър Хубчев играха в началните минути агресивно и владееха повече топката. Литекс, от своя страна, започнаха много неуверено и плахо, сякаш не успяха да намерят себе си.

 

Още в 7-ата минута бяха попарени след мощен удар от сериозна дистанция на Салим Керкар. Той бе оставен абсолютно не покрит на около 23-24 метра и плътен шут не остави никакви шансове на Винисиус. Беройци можеха да увеличат преднината си няколко минути след гола. Крис Гади засече с глава и отправи коварен удар, но за щастие на „оранжевите” топката прелетя над горната греда.

 

След попадението на Керкар последваха спокойни минути на терена. Футболистите на Литекс се опитваха да намерят път към вратата на Караджов от статични положения или с извеждащи подавания, но бранителите от Стара Загора успяваха да се справят с положенията.

 

В 16-ата минута Джордан прати топката в мрежата на заралии. Армандо Ваюши центрира от пряк свободен удар и нападателят с глава я мушна във вратата, но попадението справедливо бе отменено заради положение на засада.

 

Постепенно ловчанлии вдигнаха оборотите и принудиха съперника си да се прибере в половината си. Тимът на Хубчев обаче тактически добре издържа на натиска, без паника и прибързани действия.

 

През второто полувреме Берое продължи да играе дисциплинирано и спокойно. Футболистите от Стара Загора се опитаха да удвоят преднината си. Пропуски на Иво Иванов и влезлият като резерва Аласан Н’Диайе обаче не позволиха това да се случи.

 

Домакините продължиха да играят с атаки по фланговете и след една такава спечелиха дузпа. Топката бе центрирана и срещна ръката на Елиаш. Зад топката застана Джордан, който обаче изпълни по изключително аматьорски начин и прати кълбото високо над горната греда.

 

Отборът на Литекс наложи тотална преса над своя съперник, но футболистите на Берое се бяха подредили добре и трудно допускаха играчите в оранжеви екипи да стигат до чисти голови ситуации. В една от по-опасните атаки Омар Косоко навърза двама бранители, изведе технично Джордан, който обаче не успя да шутира от движение, каквато му беше идеята.

 

Всички усилия на Литекс все пак дадоха резултат. Влезлият като резерва Милчо Ангелов изравни с много силен удар след разбъркване на границата на наказателното поле и въпреки че Караджов се хвърли, не успя да спаси.

 

Литекс продължи да доминира. В даденото пет минутно продължение тимът на Краси Балъков стигна до победата. По възможно най-драматичния начин. Илия Миланов бе най-съобразителен в наказателното поле.

 

Емоциите също не липсваха в края. Бутилка от трибуната зад вратата на Караджов полетя и го удари по рамото. Той не остана длъжен и я върна, придружена с порция псувни. Съдията моментално го изгони. Така с човек по-малко и гол по-малко Берое отстъпи в Ловеч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки