Английски треньор ще води Нова Зеландия

Антъни Хъдзън обаче първо трябва да изчисти взаимоотношенията си с Бахрейн, където на своя воля напусна поста селекционер

Английски треньор ще води Нова Зеландия

Англичанинът Антъни Хъдзън ще бъде обявен в близките дни за селекционер на националния отбор на Нова Зеландия по футбол, след като до този момент заемаше същата позиция в Бахрейн.

33-годишният Хъдзън наследява поста от ветерана и местен любимец Рики Хърбърт, но федерацията на Нова Зеландия ще даде повече подробности във вторник, след като се оказва, че от Бахрейн имат претенции към треньора. Англичанинът е напуснал самоволно поста в Бахрейн, а най-вероятно се очаква и дело срещу него по този повод, тъй като задачата му е била да води отбора в Купата на Азия през януари.

Нова Зеландия пропусна световното първенство в Бразилия след отпадане от Мексико в плейофите с общ резултат 9:3. За разлика от Австралия, която се премести в азиатското футбоно семейство, новозеландците останаха в совя регион Океания и срещат скромни съперници, но нямат право на директна квота за световните първенства.

Антъни Хъдзън е син на бившия футболист на Челси, Стоук Сити и Арсенал Алън Хъдзън, и се ражда в САЩ по времето когато баща му е играл за Сиатъл Соундърс. Работил е с Хари Реднап в Тотнъм като негов помощник и е поредният претендент за прозвището Младия Моуриньо. Той се озовава в Бахрейн заедно с легендата Питър Тейлър и местните му поверяват олимпийския отбор на страната, а от август 2013-а заема и поста треньор на първия отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки