Неделчо Матушев: Възхитих се от играта на Лудогорец в Белград

Спас Делев е минало, искаме да се докажем срещу най-добрия отбор в България, заяви наставникът на Локо (Пд)

Неделчо Матушев: Възхитих се от играта на Лудогорец в Белград
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Неделчо Матушев призна, че е останал възхитен от играта на Лудогорец в реванша срещу Партизан от третия квалификационен кръг на Лига Европа. „Смърфовете” приемат българския първенец на „Лаута” в събота от 20:00.

„Възхитих се на играта им. Радвам се, все пак това е български отбор и се радвам, когато шампионът на България играе по тоя начин и побеждава. Това, което те правят, е за българския футбол и за самочувствието на българските футболисти и на А група”, заяви Неделчо Матушев на своя брифинг преди двубоя от 4-ия кръг на А група.

„Черно-белите” имат само един кадрови проблем и той е свързан с контузията на Богомил Дяков. Новото попълнение Здравко Илиев тренира на пълни обороти и има големи шансове да попадне в  групата за мача.

„Нормално се готвим се за мача с Лудогорец. Проблем пред нас засега е само Дяков, който още се възстановява. Имаме леки оплаквания, но те не са сериозни. Момчетата тренират добре и се надявам в събота да им се противопоставим, ние ще търсим нашия шанс. Снощи сами видяхте, че това е може би най-добрият отбор в България. Засега се готви добре (Здравко Илиев) и смятам, че ще попадне в групата. Това ще го решим след последната тренировка. Здравко е с здрав, тренира с нас”.

Евентуално завръщане на Спас Делев в отбора не стои на дневен ред. „За Делев беше стара работа, ние разговаряхме с него още в началото, но той каза, че чака за чужбина”, обясни Матушев.

Той смята, че мачът с Лудогорец е голям шанс за всички играчи на Локомотив да докажат качествата си. Наставникът очаква и някои ротации от страна на Георги Дерменджиев след мача в Белград.

„Както за футболистите, така и за мен, този мач е шанс. В този мач ще направим всичко възможно да се противопоставим, да изкараме максимума от този мач и да се възползваме от малкото шансове, които ще имаме. Аз мисля, че ще имаме такива шансове, а в този мач имаме допълнителна мотивация, защото футболистите могат да покажат себе си, да надскочат себе и да покажем, че вървим по правия път – да се развиваме и надграждаме. Работим, всяка седмица гледаме да добавяме по малко към кондицията. Лудогорец има достатъчно футболисти, които да въртят на ротационен принцип. Мисля, че някои от тези, които играха срещу Партизан, срещу нас ще почиват. Те имат доста класни футболисти”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки