Днес в Стара Загора - "Син" рестарт или пак фалстарт

Звездният миг на треньора Хубчев бе срещу Левски, сега бившият му тим може да му ритне столчето

Днес в Стара Загора - "Син" рестарт или пак фалстарт

Днес в Стара Загора новият треньор на Левски Георги Иванов ще се опита да рестартира сините. За пореден път. Той ще опита да вдъхне живец в отбора, да покаже, че уволнението на Пепе Мурсия е било наложително. Затова Гладиатора се нуждае от силен старт, който да оправдае рокадата.


В Стара Загора обаче ще му е доста трудно. Сините са притиснати до стената, но не по-малко от домакините. Берое е последен в първенството, след като пропусна да спечели два почти взети двубоя -1:1 срещу Ботев и 1:2 от Литекс. Затова и столът на треньора Петър Хубчев се поразклати. А нищо чудно при нов провал и доверието от него да бъде снето. Затова и двубоят предлага допълнителна интрига. 

 

Като треньор Хубчев изживя звездния си миг точно срещу отбора от "Герена", с който в началото на 90-те години на миналия век спечели две титли и три купи на България. През сезон 2012/13 специалистът взе първия си трофей като наставник -надви Левски във финал за Купата на България след 3:3 в редовното време, продължения и дузпи. Това му даде шанс да прибави в колекцията си и Суперкупата - пак след удари от бялата точка, но срещу Лудогорец.


По времето на престоя си в Черно море Георги Иванов изповядваше футбола, практикуван и от Хубчев в Стара Загора - здрава защита, наситена халфова линия, която затваря подстъпите към собствената врата, в предни позиции се разчиташе на контраатаки. Такъв обаче не вирее в Левски. Със сигурност Гонзо ще внесе агресивност в играта на отбора си, но засега само толкова. Просто защото за седмица няма как да промени нищо повече. Той вече загатна, че ще разчита много на заучените положения. Ще е любопитно обаче да видим дали отборът ще е по-директен в атака или отново ще разчита на много подавания в центъра, както бе при предишния наставник.


Иванов е поставен в доста неловко положение преди поредния си дебют начело на тима от "Герена". Причината са твърденията от вече бившия треньор Пепе Мурсия, че той му се е бъркал при определянето на състава. Гонзо все пак ще направи малки промени. Очаква се на вратата да е отново Стефано Кунчев. Пред него в защита ще е излекуваният от контузия Пламен Крумов. Той ще действа като десен бек, а карето в отбраната ще допълват Стойчев, Белаид и Минев. Пред тях Иванов няма да пипа Сърмов и Гаджев, които ще действат като дефанзивни халфове. На лявото крило на атаката се завръща Луис Педро, а по другото ще играе Бедоя (за пореден път позицията му ще бъде сменена). На върха на нападението ще е Домовчийски, а зад него испанецът Аниете. Неизменният титуляр от началото на първенството Роман Прохазка ще седне на пейкатa, a дo него ще е и Валери Божинов, който вече е на линия след контузия.


Тимът на Хубчеб показа израстване спрямо миналия сезон, но като игра, а не като резултати. Демонстрира, че може умело да пресира съперника в половината му, да задържа топката, да организира постепенни атаки. Берое обаче показва много брак в завършващия удар, а и наивност - позволявайки в два поредни мача да му бъде отбелязан гол в добавеното време след 90-ата минута.


Очаква се Хубчев да заложи срещу Левски на двамата си нападатели Венцислав Христов и Жуниор Мапуку. Първият обаче по-скоро ще е на дясното крило, а вторият на върха на атаката. Очаква се този път Хубчев да пусне Елиаш зад нападателя, а на Иво Иванов в отбрана да партнира някой измежду Н'Дайе и Зафиров.

 

Вероятни състави: 

 

Берое: Макенджиев, Зехиров, Иво Иванов,  Н'Дайе, Пенев, Костадинов, Аясс, Христов, Елиаш, Керкар, Мапуку

 

Левски: Кунчев, Крумов, Стойчев, Белаид, Минев, Педро, Бедоя, Аниете, Гаджев, Сърмов, Домовчийски 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки