1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Самир Аясс: Ще счупим каръка срещу Левски

Самир Аясс: Ще счупим каръка срещу Левски

Като юноша им вкарвах често, ще го сторя пак, заяви халфът

Самир Аясс: Ще счупим каръка срещу Левски

Самир Аясс е един от най-постоянните играчи на Берое от началото на сезона. 23-годишният футболист, който дойде в Стара Загора през зимната пауза, стартира като титуляр и в трите срещи с Черно море (1:1), Ботев Пд (1:1) и Литекс (1:2). Полузащитникът даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за предстоящия сблъсък с Левски под Аязмото. Аясс, който е рожба на ЦСКА, неведнъж е побеждавал сините в юношеските си години. Той коментира предстоящия двубой, липсата на успех до момента в първенство, както и престоя си в Любимец. 

 

Самир, предстои ви сериозен сблъсък с Левски в Стара Загора. Ще можете ли да стигнете до първи успех?


- Неприятно е, че започнахме по този начин сезона. Играхме силно, но не успяхме да спечелим нито веднъж. Ако е имало някакво напрежение при нас, то вече се е уталожило. Надявам се срещу Левски каръкьт, който ни гони, да секне и да вземем трите точки. Не мисля, че сините имат с какво да ни изненадат. Напълно преодолим отбор са, видя се и по време на контролите, когато ги бихме с 3:0. Дано имаме ден. Нямам много наблюдения върху техния тим, но няма и какво да ме впечатли чак толкова при тях. Важно е какво ще направим ние на терена. Мисля, че досега просто ни преследваше малшанс.


Надиграхте съперниците си, но не бихте? Защо допускате толкова лесно да ви изиграят в последните минути?


- Не е приятно в два мача поред да ти вкарват в продължението и да ти опропастяват труда. Не мога да си обясня защо и какво точно се случи, та по един и същи начин изпускахме победата. Мисля, че разполагаме с много добре окомплекто-ван отбор. Имаме равностойни играчи както на терена, така и на скамейката. Нужни са ни една-две победи, за да влезем в серия и да тръгнем нагоре. След това ще бъде далеч по-лесно. Не мисля, че ни липсва нещо от игрова гледна точка или откъм качества. Просто трябваше и срещу Ботев, и срещу Литекс да запазим поведението си от първите минути през целия мач. Както се казва, да ги мачкаме, а не да им даваме възможност да разиграват топката. Може би това донякъде е повлияло за крайния изход от двете срещи. Но това са отминали неща и вече сме ги преодолели.


Наясно сме, че сме длъжници на нашите фенове, ръководство и треньори. Затова трябва да покажем коренно различно лице откъм резултати в следващите мачове.


Първите си крачки във футбола направи в школата на ЦСКА на "Червено знаме". Спомняш ли си някой по-сериозен сблъсък срещу Левски?


- Вкарвал съм на Левски като юноша, надявам се и сега да го сторя. Със сигурност не съм забравил как се прави. Има и много дербита, които ми минават през главата. Все ключови и с голям заряд. И за дублиращите отбори, и за младшата възраст, побеждавали сме ги и на "Герена". Не мога да отлича някой успех по-специално, защото абсолютно всички са били сладки и важни. Надявам се и сега да победим.


Вреден ли беше Любимец за А група? Отборът нямаше и пари, правеше странни резултати...


- Не бих казал, че отборът е бил вреден, дори в началото бяхме „сензацията на А група. Спечелихме много точки в началото на първенството и дори надделяхме над шампиона Лудогорец u Ботев Пловдив. Вече след уволнението на Веселин Великов нещата придобиха друго изражение и заради това аз напуснах клуба. Не мисля, че е моя работа да коментирам след това какво е ставало. Жалко, защото бяхме сьбрали добър отбор и не практику вахме лош футбол. Определено разликата между Берое и Любимец е огромна. Старозагорци разполагат с една от най-темпераментните публики у нас. Клубът има добра база, организа ция - всичко е на много високо ниво.


Какви са целите пред отбора? През миналия сезон не успяхте да сте в горната половина на таблица та, сега сигурно гоните участие в първата плейофна шестица...


- Нямаме поставена определена цел. Тя идва с мачовете. До този момент ние имаме само 2 точки и наша та следваща задача е да спечелим нови 3. Все пак е само четвърти кръг, не трябва да прибързваме с това, че сме на дъното в момента. С напредването на сезона вече ще стане ясно за какво се борим. Със сигурност искаме да сме в първата половина на табли цата. Не мисля, че по нещо отстъпваме на Ботев, ЦСКА, Литекс, Левски или Лудогорец.


Кое е най-силното качество на Берое? Забелязва се, че от началото на сезона налагате сериозна преса в противниковото поле.


- Това е нашият стил и правилно сте забелязали. Получава ни се игра та, но ни липсва шанс. Няма иначе от какво да се срамуваме и
не мисля, че някои ни превъзхожда с нещо. Най-силната страна обаче ни е колективът и добрите взаимоотношения между всички. Това се вижда и когато излезем на терена.


Покрай лошите резултати се за говори, че може да има треньорска смяна. Как ви влияят тези неща и може ли да окажат влияние?


- Не обръщаме внимание. Всеки може да говори каквото пожелае. Надя ваме се срещу Левски да спечелим, но мачът не е на живот и смърт. Ще се раздадем. При сините имаше много промени през лятото, те също гонят резултати и ще са мотивирани. Борислав Стойчев премина в Левски, но не мисля, че ще бъде нещо по-специал но за него или за нас, че се изправя срещу Берое. 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев