Ман Сити vs Арсенал за първи трофей през сезона

"Разбира се, че това не е приятелски мач. Говорим за важна среща срещу сериозен съперник", заяви Мануел Пелегрини

Ман Сити vs Арсенал за първи трофей през сезона

"Разбира се, че това не е приятелски мач. Говорим за важна среща срещу сериозен съперник", заяви мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини, запитан как ще подходи в днешния двубой за Къмюнити Шийлд е Арсенал. И наистина 92-ото издание на надпреварата няма как да премине само с усмивки и потупвания по гърба, тъй като в последните няколко години двата тима заформиха здраво съперничество помежду си. То, макар и продиктувано основно от критиките на Арсен Венгер към гражданите, които според него използват "финансов допинг", се пренесе на терена, а когато залогът е отличие, не бива да очакваме, че наставниците ще подходят лековато.


Пелегрини със сигурност иска да затвърди добрите впечатления от първия си сезон начело на небесносините, в който триумфира с титлата и с Купата на лигата. Венгер пък ще се постарае за втори пореден път да си тръгне от "Уембли" с трофей, след като през май сложи край на 8-го-дишната суша и вдигна над главата си ФА Къп.


Като споменахме "финансов допинг", не можем да не отчетем, че напоследък французинът е - по-активният на трансферния пазар. 


За второ последователно лято той привлича суперзвезда -преди 12 месеца това бе Месут Йозил, а сега - Алексис Санчес. Освен чилиеца на "Емирейтс" дойдоха още Давид Оспина, Матю Дебюши и Калъм Чеймъбрс, като всеки един от тях ще иска да се представи пред фено вете във възможно най-добра светлина при дебюта си. Същото важи, естествено, и за покупките на шампионите - Вили Кабайеро, фернандо и взетия под наем от Ню Йорк Сити франк Лампард, който обаче няма да играе.


Друг футболист, жаден да блесне днес, е Алекс Окслейд-Чембърлейн. Предходната кампания бе разочароваща за него заради многото контузии, които го измъчваха. Те му попречиха да участва и на мондиала в Бразилия, въпреки че пътува с Трите лъва. Уви, ролята му бе по-скоро на талисман. "Нямам  търпение, толкоба здраво работих, за да се възстановя. Прекарах доста време във фитнеса и в залата за йога, за да съм напълно готов за мача със Сити. Надявам се, че ще ги бием. Мога само да дам пример с Уигън, който в предишните два сезона показа, че ман-честърци не са толкова страшни. Даже на моменти са съвсем обикновен и непретенциозен отбор. Да, те имат много качествени състезатели, включително такива, минали през Арсенал, но ние изградихме боеспособен състав и не се страхуваме от никой", коментира крилото.


След всичко, казано дотук, редно е да направим уговорката, че резултатът, какъвто и да е той, не бива да ни заблуждава. Помним как през 1992 г. Ерик Кантона вкара хеттрик за Лийдс при 4:3 срещу Ливърпул. Йоркширци обаче в крайна сметка финишираха 17-и, а французинът напусна по средата на кампанията и отиде в Манчестър Юнайтед. Е, през 1995-а Евертън би Блекбърн с 1:0, което всъщност се оказа
началото на края за изключително силния тим, сглобен от Джак Уокър. Преди 4 години пък Юнайтед удари Чел-си с 3:1, червените дяволи впоследствие си върнаха върха, а Карло Анчелоти бе уволнен.


Така или иначе значението на Къмюнити Шийлд е по-скоро символично. Турнирът отъждествява началото на сезона в Англия, завесата се вдига, вълнението става все по-голямо, защото след седмица започва истинското шоу, наречено Висша лига. Днес на "Уембли" Арсенал и Манчестър Сити ще се постараят да не разочароват многобройните привърженици на британската игра и вероятно ще спретнат достоен спектакъл. Купата е просто хубав бонус! 

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки