Сензацитие в пресата: Десподов вече има договор с Лацио, Литекс прибира 1 млн. евро

Тиха война срещу Вили Вуцов на „Колежа”, Гришата издърпа ушите на Бала, Гонзо на „Герена“ със заплатата от Черно море и още...

Сензацитие в пресата: Десподов вече има договор с Лацио, Литекс прибира 1 млн. евро

Сензацитие в пресата днес, понеделник, 11.08.2014 година:

„Меридиан мач”: Десподов вече има договор с Лацио
Един от най-големите таланти на академия „Литекс" и българския футбол Кирил Десподов вече е с крак и половина в Лацио. „Меридиан Мач“ научи, че младокът има подписан предварителен контракт с римския гранд. Той трябва да влезе в сила следващото лято. Причината е, че тогава Десподов вече ще е навършил 18 години и ще отпадне всякаква възможност „орлите" да го отмъкнат срещу скромна компенсация от Ловеч. По този начин младокът ще стане поредният изключително силен трансфер на Гриша Ганчев зад граница и ще налее в клубната каса колосалната за родните стандарти сума от 1 млн. евро. По наша информация сделката е била оформена още преди близо 3 месеца, когато Лацио бяха в София. Тогава „орлите" гостуваха заради юбилея на Левеки за мач, завършил 3:2 в полза на „сините". Именно тогава те са се срещнали с представители на Литекс и са подписали предварителния договор. За интереса на Лацио към себе си потвърди и Десподов на по-късен етап. Това ще бъде поредният звезден трансфер на „оранжевите", които се утвърдиха като търговец номер 1 в българския футбол в последните години. Припомняме, че само за последните няколко месеца Симеон Славчев бе пласиран в Спортинг (Лисабон), а Николай Бодуров в английския Фулъм.

„Тема спорт”: Гонзо на „Герена“ със заплатата от Черно море

През лятото Георги Иванов се отзова, без да се двоуми на поканата на Тодор Батков да се завърне в Левски. Гонзо не е поставил и никакви финансови претенции пред боса на сините. Напротив - съгласил се е да работи при сьщите условия, каквито е имал и в предишния си клуб Черно море. Иванов въобще не е говорил с Батков за пари при подписването на договора. Според запознати заплатата му не е най-високата в Левски, но това не е водещо за Иванов, а опитът да се докаже във втория си период като силната фигура в клуба. Точно заради това нещо Батков винаги е твърдял, че Иванов е най-честният му служител на „Герена". Без каквито и да е финансови изисквания директорът, който срещу Берое направи пореден дебют и като треньор, се вписва отлично в обстановката на „стягане на коланите" в клуба. Както е известно, сини-те трябваше да редуцират с 40% харчовете си заради неспазването на финансовия феърплей на УЕФА. Заради това на Левски му бе наложена и глоба от 200 хиляди евро. Отборът пък бе принуден да се раздели с най-скъпоплатените си футболисти. Гонзо няма да получава и отделно възнаграждение като треньор. „Тема Спорт" вече информира, че Иванов при възможност ще вземе още един централен нападател. Той трябва да е свободен агент, защото сините не могат да си позволят да платят трансферна сума. Сред следените е и юношата Атанас Курдов. В момента той е играч на казахстанския Астана, където треньор е Станимир Стоилов.

„Меридиан Мач“: Тиха война срещу Вили Вуцов на „Колежа”

Част от футболистите на Ботев са в тиха война със старши треньора Велислав Вуцов, научи „Меридиан Мач“. Играчите са недоволни от метода на работа на специалиста и подготовката. Независимо от челното място в класирането част от футболистите са разочаровани от наставника. Те негодуват най-вече от схемата на игра и постоянните ротации. Според играчите късметът до момента ги покрива за добрите резултати, а подготовката по време на тренировки не е задоволителна. Отделно от това в отбора, меко казано, са объркани и изнервени от постоянните крясъци на време на разборите след мач и твърде дългите монолози на Вуцов в съблекалнята. „Меридиан Мач“ научи, че част от футболистите са се събирали на спешна среща, на която да обсъдят ситуацията. Стигнало се е дори до предложения да не се взимат предвид тактическите указания на Вили. Въпросната сбирка се е провела тайно, но от отбора разкриха, че в най-скоро време може да се стигне до сериозен разговор в съблекалнята, на който да бъде поканен да присъства и самият Вили Вуцов.

„Труд”: Ботев (Пд) връща Гулдан в България
Пловдивският Ботев е в напреднали преговори да върне словашкия защитник Любомир Гулдан в България. 30-годишният футболист напусна като свободен агент миналото лято Лудогорец и отиде в Заглебие (Полша). Интерес към него имаше от ЦСКА и Левски, но те не удовлетвориха условията му. Преговорите с Гулдан се водят лично от треньора на Ботев Велислав Вуцов. Ексцентричният наставник "гарантира с главата си", че иска още един футболист от чужбина, който наподобява на пловдивския любимец Тодор Неделев. Името му обаче се пази в тайна. "Толкова добре го знам, че съм готов да заложа главата си за него - каза Вуцов. - Този футболист е много скъп, но ние искаме да го вземем евтино, което всеки иска да направи. Далеч по-наложително е да намерим опитен централен защитник. Ако вземем двама на този пост, ще сменя схемата и ще играем далеч по-агресивно и с по-малко защитници и повече нападатели."

„Стандарт”: Гришата издърпа ушите на Бала

15-минутно конско отнесъл Красимир Балъков от Гриша Ганчев, разкриха свидетели за "Стандарт". Благодетелят на "Литекс" побеснял, след като "оранжевиге" изпуснаха "Ботев" насред Коматево. Ловчанлии направиха обрат от 0:2 до 3:2, но допуснаха домакините да им изравнят. Бизнесменът прескочил всички ограждения и нахлул на терена, за да издърпа ушите на героя от САЩ'94. "Тези ли не можем да бием! Деца!", вилнеел Ганчев. "Какво си им говорил на почивката, че всичко е наред и срещата е свършила", продължил в наставнически тон босът на "оранжевиге". "Случват се такива неща. Играчите правят грешки", опитал се да се измъкне Балъков. "Те играчите могат да грешат, но треньорите нямат право да го правят. Не можем да продължаваме така", мигновено контрирал Гриша Ганчев. Балъков нямало повече какво да каже. Той дори си изпуснал нервите и нападнал с ругатни двама от младоците в "Ботев", които били пред съблекалнята.

„Тема спорт”: Локо (Пд) иска двама от Пирин

Ръководството на Локомотив Пловдив ще опита да привлече двама младоци от благоевградския Пирин. В полезрението на черно-белите са попаднали крилото Димитър Благов и нападателят Тони Тасев. Първият игра и в двата мача на орлетата в Б група, докато Тасев се появи на терена веднъж този сезон. Благов е роден на 30 март 1992 година, а в кариерата си е носил и екипите на Черноморец Поморие и Нефтохимик. Тасев е с две години пo-млад - роден е на 25 март 1994-а. През новия сезон Локо не може да отделя големи суми и се е насочил към привличането на млади таланти. В полезрението на треньора Неделчо Матушев е и юн-шеският национал Христофор ХубчеВ. През лятото юношата на Левски премина във втородивизионния Монтана. При възможност Локомотив ще привлече и плеймейкьр и централен защитник.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки