СБЖ: С подобно поведение Кирил Домусчиев оказва груб и недопустим натиск върху работата на журналистите

Декларация на Секцията на спортните журналисти към СБЖ срещу натиск върху работата на колеги

СБЖ: С подобно поведение Кирил Домусчиев оказва груб и недопустим натиск върху работата на журналистите
Секцията на спортните журналисти към Съюза на българските журналисти (СБЖ) разпространи декларация до медиите, в която изразява дълбокото си притеснение и неразбиране от реакцията на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев във връзка с телевизионния коментар на колегата Димитър Тренев на мача-реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига между разградчани и Партизан в Белград, завършил 2:2. Резултатът класира българския шампион на последното стъпало преди групите на турнира.
 
 
Намираме подобно поведение на собственик на български футболен клуб, пък бил и той най-успешният, като оказване на груб и недопустим натиск върху работата на журналистите. Това е пряко вмешателство в дейността на коментатора и нарушение на принципите на свободата на словото.
 
Надяваме се, че ръководството на Нова телевизия ще реагира достойно на опитите на г-н Домусчиев да дава насоки на коментаторите и ще защити колегата Димитър Тренев, който е доказал през годините своя изключителен професионализъм.
 
В същото време се надяваме г-н Домусчиев да започне да разглежда журналистите не като свои подчинени, а като равностойни партньори, които имат право на собствено мнение за случващото се в притежавания от него клуб.
 
Не на последно място пожелаваме успех на „Лудогорец" срещу „Стяуа" (Букурещ) в плейофите на Шампионската лига, защото вярваме, че българският шампион трябва да заеме своето достойно място в групите на турнира.
 
Novsport.com подкрепя декларацията на Секцията на спортните журналисти към СБЖ! 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки