Лудогорец отмъква Юнес Хамза под носа на Стяуа

Ботев (Пловдив) продава своя нападател за почти половин милион евро

Лудогорец отмъква Юнес Хамза под носа на Стяуа

Лудогорец е на път да отмъкне звездата на Ботев (Пловдив) Юнес Хамза под носа на съперника си в плейофите на Шампионска лига Стяуа (Букурещ), съобщи TV7.

Според информацията, собственикът на разградчани Кирил Домусчиев даже вече е платил трансферната цена за нападателя.

Реална оферта към него има и от румънския гранд, като футболистът все още се двоуми в коя посока да поеме. Със сигурност обаче днес, 11 август, "жълто-черните" ще продадат Хамза на един от двата клуба.

Според "PlovdivDerby" пък голаджията в момента пътува за Разград, което превръща "орлите" във фаворит за подписа му.

Mедиите в Румъния твърдят, че Ботев ще получи 450 000 евро за трансфера на 28-годишния си нападател, след като от Стяуа предлагаха със 100 000 евро по-малко. Това обаче е далеч от реалната цена на тунизийския национал, който струва 2,35 млн. евро, според специализирания сайт „transfermarkt”.

Иначе Хамза ще получи и доста по-голяма заплата, ако предпочете Лудогорец. От „Генча“ му предлагаха 15 000 евро месечно, а българският шампион е готов да му плаща исканите от самия него 25 000 евро.

Днес до полунощ пък Хамза трябва да бъде заявен в УЕФА за плейофа между Лудогорец и Стяуа. Очакваше се именно днес той да подпише с румънците и да бъде картотекиран, но всичко се обърна в последния момент.

Според „Tribunaplovdiv” същинските преговори между Хамза и Лудогорец са започнали в събота в Пловдив. Веднага след края на срещата между Локомотив и Лудогорец в известен пловдивски ресторант в центъра на града Хамза се е срещнал с Ангел Петричев и президента на клуба Александър Александров.

Както е известно, Лудогорец вече привлече един футболист от Ботев (Пловдив) това лято. Става дума за Абел Анисе, а преди това шампионите се подсилиха с Вандерсон, Браян Ангуло и младежките национали Преслав Петров и Александър Василев.

Novsport.com
потърси изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев за коментар, но засега той не отговаря на повикванията ни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки