Стаменова и Кирчев: Благодарим на треньорите

Двамата вицешампиони от Световното първенство по кану-каяк Станилия Стаменова и Мирослав Кирчев благодариха на треньорите си - Николай Бухалов и Ева Пашева, като добавиха, че този успех до голяма степен е благодарение на тях.

Стаменова и Кирчев: Благодарим на треньорите
Двамата вицешампиони от Световното първенство по кану-каяк Станилия Стаменова и Мирослав Кирчев благодариха на треньорите си - Николай Бухалов и Ева Пашева, като добавиха, че този успех до голяма степен е благодарение на тях.
 
Станилия Стаменова спечели сребърен медал от световното първенство по кану-каяк в Москва. 26-годишната софиянка завърши втори във финала на 200 метра едноместно кану. Стаменова, която през юли стана европейска шампионка в дисциплината, донесе втори медал за България от световното. Преди нея при мъжете Мирослав Кирчев взе сребро на 1000 метра едноместен каяк.
 
"Трудна и успешна година за мен. Доволна съм от постигнатото. В последно време имах няколко треньора. Така се случи, че заради семейни проблеми за момент останах без наставник и така нямаше кой да ме тренира. Благодаря на Николай Бухалов", заяви Станилия Стаменова.
 
"Аз съм работил с нея само два месеца. Както тя каза, така се случи, че се наложи да дойда аз. Променихме доста неща, но като цяло искам да кажа, че съм й много благодарен. Тя ми се довери, а спортист от нейната класа, с нейните успехи не би се доверил на всеки един човек. Това няма как да не ме радва. Положението при нея ще става все по-добре. Аз казах още преди състезанието, че най-лошите места за един спортист са 2-ро и 4-то. 2-ро, защото не си първи, а 4-то - защото оставаш без медал. Мисля, че тя може да бъде световна шампионка", категоричен бе Николай Бухалов.
 
"Дълго време не можех да осъзная какво се е случило, както съм постигнал. Този медал беше неочакван за мен. Бях концентриран през цялото време, но наистина не съм очаквал, че ще съм втори. Искам да благодаря на моята треньорка. Тя е моята първа треньорка и винаги е била до мен. Миналата година не беше добра за мен. Имах разправии с федерацията, но 2014-та ми дава много поводи за радост", бе мнението на Мирослав Кирчев.
 

"Развълнувана съм от това постижение. Преминали сме през доста перипетии с Кирчев, но аз съм му благодарна. Винаги, когато съм се отчайвала, той е бил този, който ме карал да се върна към спорта. Познавам го от малък. Тренирах двамата с брат му, Николай се отличи и мога да кажа, че той има златно сърце", заяви треньорът на Мирослав Кирчев - Ева Пашева. 

Уникален: Карлос Насар подобри 3 световни рекорда в Русе

Няма обаче да ги признаят

България получава още една квота в класическата борба за олимпийските игри в Париж 2024

Това стана възможно след преразпределение на 16-е вакантни места

Министър Глушков награди Любомир Епитропов

Българският плувец стана европейски шампион на 200 м бруст

Станимира Петрова и Петър Мицин знаменосци на България в Париж

Общо 45 спортисти представляват страната ни

България задава стандартите на Европейския плажен хандбал

Изграждат комплекса за първенствата във Варна с техника и оборудване от 24 тира

Първите вече се регистрираха за плувния маратон Галата-Варна

Още в първите дни се регистрираха онлайн 20 плувци, съобщават организаторите.

Нов скандал в шаха! Спират наш талант от международни изяви

Контролираната от Градев федерация задава странни критерии и дискриминира юноши и девойки

Истината за хаоса в българския шахмат според лицензираната федерация

Вижте какво написаха от Българска федерация по шахмат 2022

Тихомир Иванов спечели състезание на скок височина в Германия

Мартин Балабанов с личен рекорд на 800 метра във Виена

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки