1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. Уругвайският селекционер Оскар Табарес се нуждае от нова операция на гърба

Уругвайският селекционер Оскар Табарес се нуждае от нова операция на гърба

Наставникът на тима до 20 години ще води отбора докато Табарес се върне след операцията

Уругвайският селекционер Оскар Табарес се нуждае от нова операция на гърба

Оскар Табарес, който водеше националния отбор на Уругвай на Световното първенство в Бразилия, се нуждае от нова операция на гърба, съобщиха от федерацията на страната. При здравословните проблеми на ветерана, националният отбор ще бъде воден в предстоящите си събития от Фабиан Които - в момента треньор на младежите до 20 години.

Които ще бъде начело на тима в контролните мачове на 5 септември с Япония в Саппоро и с Република Корея в Сеул четири дни по-късно.

Табарес, който се подложи на операция на долната част на гърба в края на декември миналата година, има хронични артритни проблеми и в горната част на гръбнака.

"Утре Оскар Вашингтон Табарес ще се подложи на операция на ставата на шийните прешлени и гръбнака. Проблемът не е нов и не е изненадващ, а операцията е планирана преди месеци още, се казва в официалното съобщение на Футболната асоциация на Уругвай.

67-годишният треньор, който беше и с най-сериозен стаж на Мондиал 2014, имаше за помощ и бастун по време на престоя в Бразилия. Той заведе урусите на полуфинал на Мондиала в Южна Африка, а сега те отпаднаха на осминафиналите. Въпреки сериозната възраст и здравословните проблеми, от федерацията имат намерение да говорят с него за нов контракт, който да включва квалификациите и евентуалното участие на Мондиала в Русия през 2018-а година, съобщава пък вестник "Ел Паис Монтевидео". За него това е втори период на поста, който заема от 2006-а година. Предишният му период е от 1988-а до 1990-а година.