Лудогорец вдигна и Суперкупата след нерви с Ботев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хамза, Мисиджан и Марселиньо носят победата за „орлите”, „канарчетата” доиграха с човек по-малко

Лудогорец вдигна и Суперкупата след нерви с Ботев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец постигна втори златен требъл откакто е в А група. Шампионът на страната вдигна и Суперкупата на България след изпълнен с нерви двубой срещу Ботев (Пловдив). „Орлите” се наложиха с 3:1 на стадион „Лазур” в Бургас. 

 

Така тимът от Разград вдигна този трофей за втори път. Докато пловдивчани продължават да чакат първата си купа от 33 години насам. 

 

Върджил Мисиджан, Марселиньо и Юнес Хамза бяха точни за победителите. Голът за „канарчетата” бе дело на Милен Гамаков.

 

Футболистите на Ботев трябваше да играят през цялото второто полувреме с човек по-малко след като Александър Колев получи втори жълт картон, което значително повиши градусите на терена, а и по трибуните.


 

Първото полувреме на финала в крайморския град предложи всичко – интересни положения и много емоции. Двата отбора започнаха открито и атакуващо, като още в началните минути на срещата се видя, че Лудогорец ще заложат на традиционния си стил, а именно по-продължителното разиграване. Футболистите на Ботев (Пд) действаха предимно на контраатаки, които неведнъж изпотиха вратаря Владо Стоянов и бранителите пред него.

 

Първата сериозна опасност се случи пред вратата на лудогорските „орли”. Цветелин Чунчуков напредна по дясното крило, навлезе в наказателното поле и отправи много мощен удар. Стоянов обаче показа класата си и изби с една ръка в ъглов удар.

 

Последваха минути, в които футболистите на Лудогорец задържаха повече топката и по всякакви начини търсиха път към вратата на Адам Стаховяк. Бранителите в жълто-черни екипи обаче действаха концентрирано и почти не допускаха противниковите нападатели да излизат на чисти позиции. Отборът от Пловдив продължи да търси своите шансове както на контраатаки, така и от статични положения. От една такова падна и голът през първото полувреме.

 

В 18-ата минута Огнянов центрира от пряк свободен удар, в наказателното поле Пламен Николов отклони с глава, Стоянов увисна, топката падна на крака на Гамаков, който от около 2-3 метра я прати в мрежата. Старши треньорът Вили Вуцов избухна в неистова радост и разцелува голмайстора.

 

В края на полувремето обаче радостта на тима от Пловдив бе помрачена. Тогава Александър Колев получи втори жълт картон, което предизвика бурната реакция на всички в Ботев. Футболистът навлезе в наказателното поле, като мина между двама бранители и падна в наказателното поле. Съдията Николай Йорданов спря играта и показа втори жълт картон на младия футболист. Той не можеше да повярва, че трябва да напусне игрището и да остави своите с човек по-малко. Емоциите взеха връх от това отсъждане и дори след последния съдийски сигнал преди почивката Стаховяк получи картон заради реплики към рефера.  

 

В началото на второто полувреме треньорът Дерменджиев направи две смени, като пусна в игра Теро Мантула и Върджил Мисиджан. Вторият се оказа „златна” резерва. Мисиджан получи подаване от Марселиньо в наказателното поле, измъкна се технично от опеката на Филип Филипов и с плътен удар от близко разстояние разстреля Стаховяк. Шампионът на България успя по най-добрия начин да се възползва от численото си преимущество.

 

Въпреки това отборът на Ботев не се предаде и направи всичко възможно да направи живота на Лудогорец труден. Цветелин Чунчуков, който направи много силен мач, на няколко пъти излезе на стрелкови позиции, но Стоянов успя да спаси. В защита „канарчетата” също действаха стабилно. До последно тимът от Разград имаше преимущество във владеенето на топката, разиграваха повече, но трудно стигаха до голови положения. Съперникът от Пловдив пък не отстъпваше и момчетата на Вуцов играха борбено и мъжки за всяка топка.

 

Край на спора в тази среща сложи бившият футболист на Ботев Юнес Хамза. Той отправи плътен удар по земя и не остави шансове на Стаховяк. Иван Цветков имаше възможност да намали загубата на своите в самия край, но топката бе избита от голлинията. 

 

Фотогалерия от мача ВИЖТЕ ТУК!







 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки