Сензациите в пресата: Херо готов с черен списък в Левски, ЦСКА губи евролиценза си за 3 г.

Ботев (Пд) чака днес Момчил Цветанов, ЦСКА също го иска. На „Армията” платиха заплати, Менди напуска Литекс, Берое готви оферта за Пиргов и още...

Сензациите в пресата: Херо готов с черен списък в Левски, ЦСКА губи евролиценза си за 3 г.

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 14.08.2014 година:

„Тема спорт”: ЦСКА готви оферта за Мораес
ЦСКА обмисля възможността да отправи оферта към нападателя на Металург Донецк Жуниор Мораес. Бразилецът игра на "Армията" през сезон 2011/12 г., като в 24 мача в А група вкара 16 гола. Заради напрегнатата обстановка в Украйна сега Мораес усилено си търси нов отбор, като клубът му се надява да го продаде за много солидна сума. Бразилецът заяви преди дни, че желае да премине в силен западноевропейски тим. В случай че тази възможност пропадне, ЦСКА ще направи опит да вземе тарана под наем от Металург. За целта армейците са готови да му дават заплата, много по-висока от тавана на възнагражденията, който е 15 000 лева на месец. Скаутът на Металург и бивш играч на червените Велизар Димитров се срещна във вторник със Стойчо Младенов и една от обсъжданите теми е била именно евентуалното завръщане на Мораес. Същевременно от Борисовата градина обявиха, че днес ще дадат пресконференция, на която ще отчетат какви суми са изплатени по дълговете на ЦСКА. Срещата с медиите е на тема: "Една година по-късно: процесът на финансово стабилизиране, изплащане на наследените дългове и перспективите пред клуба".

„Тема спорт”: Херо готов с черен списък
Бъдещият старши-треньор на Левски Димитър Димитров вече е готов със списък с играчи, които са поставени под специален мониторинг. Както е известно Херо ще поеме "сините" след Hова година. Бургазлията е изгледал внимателно първите 4 мача на тима в "А" група и е обявил пред Георги Иванов кои футболисти са му направили лошо впечатление и ако не се стегнат ще бъдат принудени да си събират багажа. Сред тях попадат почти всички легионери - защитникът Аймен Белаид, испанците Бедоя и Аниете, като на кантар засега е Луис Педро. Най-много критики Димитров е имал към представянето на Аймен Белаид. Той допусна грешка при втория гол за загубата с 0:2 от ЦСКА, а не бе никак убедителен и срещу Берое в Стара Загора. Именно по бившия играч на Локо (Пд) Гонзо е викал най-много по време на мача. Спортният директор е освободил и Стефано Кунчев със знанието на Херо, който е дал санкция и за Радослав Димитров. Освен, че е изготвил черен списък, Херо е бил на мнение, че колкото се може по-скоро Левски трябва да вземе нападател и защитник. Гонзо също е на мнение, че отборът има нужда от нов таран и вече е водил разговори по въпроса със собственика Тодор Батков. "Сините" търсеха и централен защитник, но след контузията на Пламен Илиев те пренасочиха усилията си към привличането на Кристиян Наумовски.

„Тема спорт”: В ЦСКА платиха заплатите за юни, не и премиите
Футболистите на ЦСКА получиха заплатите си за месец юни. Това се случи във вторник. Макар и с близо 20-дневно закъснение клубът вече не дължи месечни възнаграждения на играчите. Имат да се дават обаче цели 10 премии! Седем са от миналия сезон, включително тази от победата над Левски с 3:0 през октомври, а 3 от настоящия. Последният бонус е дължим за разгрома над Хасково. Ръководството не е обявило конкретна дата, на която футболистите ще получат някоя от премиите си. Вече напусналите тима играчи пък няма да вземат бонусите си от изминалия сезон, като по този начин клубът си спестява огромна сума, която по никакъв начин не може да бъде изискуема, тъй като не фигурира в договорите на състезателите. Парите по заплатите за юни са били преведени по картите на играчите малко след като американският Филаделфия е платил за трансфера на Райс М'Боли. Така положението на този етап е закърпено. Поне с футболистите. Не така стоят нещата обаче със служителите на клуба, на които се дължат по няколко заплати.

„Меридиан мач”: ЦСКА губи евролиценз за 3 г., ако не плати 500 000 евро до 31 август
Отборът на ЦСКА е заплашен да не играе в европейските клубни турнири в следващите три години. За да не се случи това, клубът трябва спешно да плати задължения в размер на 500 хил. евро до 31 август. В противен случай може да загуби евролиценза си за следващите три години. Огромните дългове са останали още от ерата на "Титан". Парите трябва да бъдат дадени на бивши футболисти, треньори и служители. Най-голяма сума имаше да получава Георги Илиев - Майкъла. Той чакаше 70 бона за работата си като изпълнителен директор на "Армията". Вчера той е получил парите си, въпреки опитите на шефовете да го придумат да намали претенциите си до 45 хил. лева. Илиев обаче категорично заявил, че си иска пълната сума. Така Александър Томов и останалите акционери намалиха едно тежко бреме за клуба, който продължава да е измъчван от подобни претенции на хора добили популярност именно от престоя си в ЦСКА. Шефовете на "червените" обаче имат още работа в близките дни, за да спасят лиценза на клуба.



„Меридиан мач”: ЦСКА набеляза ненужен в Литекс
ЦСКА ще се включи в борбата за подписа на Момчил Цветанов. Напусналият Литекс футболист е свободен агент и се очаква до края на седмицата да обяви къде ще продължи кариерата си. Крилото изнесе много силен сезон, но в един момент се оказа ненужен за „оранжевите“. Стойчо Младенов веднага е проучил ситуацията и с удоволствие би взел перспективния играч. Въпреки жестоката конкуренция от флангови играчи, с които разполага ЦСКА, място за Цветанов има. Юношата на Литекс е добър вариант за „червените" предвид амбициите на клуба. Сезонът е дълъг, а много често основни играчи на „армейците" се контузват. За Момчил Цветанов от ЦСКА няма да плащат трансферна сума. Претенциите за месечно възнаграждение на Чико също не са големи. Със сигурност от „Армията" няма да се бръкнат с повече от 10 000 лева. Шефовете вече обявиха, че селекцията е приключила. В конкретната ситуация се очаква да бъде направен компромис. Перспективите пред Момчил Цветанов са големи, което го прави много ценен.

„Тема спорт”: Ботев (Пд) чака днес Момчил Цветанов, следи и Ради Димитров

Днес ръководствoтo на Ботев Пловдив очаква Момчил Цветанов на заключителни преговори. 23-годишният футболист разтрогна договора си с Литекс в началото на седмицата, а най-активни за подписа му са именно канарчетата. Цветанов, който носи екипа на Литекс от 2007 година, вече се е споразумял за личните си условия, остават да се уточнят само малки детайли по контракта. Ботев пък следи с нескрит интерес и ситуацията около Радослав Димитров. Защитникът се оказа излишен в Левски. Той обаче все още не е разтрогнал договора си с тима от "Герена". Ако го стори, то пловдивчани веднага ще му изпратят оферта.

„Тема спорт”: Менди иска да напусне Литекс

Едно от новите попълнения на Литекс през това лято може скоропостижно да напусне тима, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за централния защитник Джаксън Менди. Според приближени до играча той иска да си тръгне от Ловеч и вече е разговарял на тази тема с ръководството. Причината е солидна разправия, която е възникнала между него и част от съотборниците му. Това се е случило в съблекалнята след отпадането от Диошгьор в турнира Лига Европа. Тогава продаденият вече на Фулъм Николай Бодуров е налетял на Омар Косоко. Менди се притекъл на помощ на своя френски приятел, с когото бяха съотборници в ЦСКА, и ситуацията се е изострила до крайност. Джаксън Менди все още няма записан мач за Литекс в А група и това не е случайно. Старши треньорът Красимир Балъков обаче не е склонен да се раздели с бранителя и вече е говорил с него по въпроса. Почти сигурно Менди ще остане на пейката в предстоящото домакинство на Черно море. Двубоят е в петък от 20:00 часа. Очаква се развитие на ситуацията около него да има в началото на следващата седмица. Защитникът напусна със скандал ЦСКА по време на летния лагер на тима в Боровец. Не е ясно обаче как ще се стигне до евентуална раздяла с Литекс, тъй като Менди е прибрал солидна сума при подписването на контракта си.

„Тема Спорт": Берое готви оферта за Илко Пиргов

Берое може да направи още един трансфер. Заралии са готови да приберат освободения от Литекс Илко Пиргов, разбра „Тема Спорт". Вратарят разтрогна договора си с оранжевите преди три дни и в момента няма отбор. 28-годишният страж бе първи избор пред треньора Красимир Балъков в началото на сезона и пази в двата мача с Верис от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Впоследствие обаче стражът бе уведомен от ръководството, че няма да се разчита на него, защото под рамката ще бъде налаган бразилецьт Винисиус Баривиейра. От дълго време треньорьт на Берое Петър Хубчев прави опити да привлече нов класен вратар. В момента той разполага с Иван Караджов и Благой Макенджиев. Първият е доста рисков и имаше голяма вина за поражението от Литекс в Ловеч. Юношата на Пирин Бл пък не успя да се пребори за титулярно място, преди това беше на скамейката и на ЦСКА. Макенджиев направи добър мач срещу Левски, но въпреки тоба Хубчев не е променил мнението си да потърси подсилване на този пост.

"Труд": Ботев (Пд) отказа на Гулдан
Словашкият защитник Любомир Гулдан е отказал да се върне в България, защото "Ботев" не може да му даде 12 000 евро месечна заплата. Бранителят играе в полския "Заглебие", където миналото лято отиде като свободен агент от "Лудогорец". Таванът на заплатите в "Ботев" е 3000 евро. "Канарчетата" са на път да финализират договора на Момчил Цветанов, който беше изгонен от "Литекс". Очаква се и играч от Босна и Херцеговина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки