С група от 14 отбора ще стартира монтанската ІV дивизия

Ново име в групата е Смоляновци

С група от 14 отбора ще стартира монтанската ІV дивизия

С група от 14 отбора ще стартира новото футболно първенство на монтанската ІV дивизия. Ново име в нея е Смоляновци, който си извоюва правото да играе на по-високо ниво, след като през сезон 2013-2014 г. стана шампион на „Б” регионалната група.

Друго ново име в нея е това на Вършец”99, ръководството на който е декларирало пред Обл.С на БФС в Монтана, че клубът ще развива и детски футбол. За сметка на втория отбор от курортното градче пък от групата бе изваден бойкият тим на Сантос (Долно Белотинци). През миналия сезон съименикът на бразилския колос, дал на света Царя на футбола Пеле, спечели приза за „най-коректен” отбор.

Освен Сантос в V дивизия бе пратен да рита и отборът на Септември (Медковец), седми от последния сезон в “А” рег. група. Програмата за новия сезон ще бъде изготвена следващата седмица.

Ясно е обаче кои ще бъдат съперници в първия кръг, срещите от който ще се играят на 23 и 24 август. Тогава един срещу друг излизат: Кариана (Ерден) – Ленчо (Якимово), Пъстрина - Шурданица (Георги Дамяново), Вихър (Николово) - Вършец”2012, Ботев (Кобиляк) - Вихър (Бързия), Бойчиновци – Кипровец (Чипровци), Расово – Септември (Лехчево) и Вършец”99 – Смоляновци.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки