1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. ЦСКА направи най-успешната селекция това лято, отсече Томов (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА направи най-успешната селекция това лято, отсече Томов (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Вярвам, че следващото правителство ще реши проблема с базите на ЦСКА”

ЦСКА направи най-успешната селекция това лято, отсече Томов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Александър Томов коментира направената на „Българска армия” мащабна лятна селекция, както и наболелият за „червените” въпрос относно спортните бази на клуба.

„Става дума за избор. Или трябваше да останем с футболисти на средна възраст 30 години и да правим промените през зимата, или да направим генерална промяна още сега. Ние избрахме втория вариант и съм сигурен, че не сгрешихме”, сподели главният акционер на ЦСКА пред репортер на Novsport.com.

„Нека се знае, че всички, които си отидоха, бяха с по 15 000 лв. заплата, а тези, които дойдоха, са със значително по-малки. Увеличи се общият обем заради по-големия брой футболисти, но не с много. Например Гъргоров, Мартин Петров, Камбуров, Менди и Косоко бяха с максималните възнаграждения от 15 000 лв., а новите ни момчета са със значително по-ниски заплати, защото те са млади и тепърва ще се развиват. Освен това, към някои от тях вече има интерес. Дори в събота ще има мениджъри да гледат един наш футболист, това е част от бизнеса. Нямаше как да нямаме едно поколение между 19 и 25 години. Много работихме със Стойчо Младенов през лятото, чувахме се ежедневно по десетина пъти и мисля, че направихме една много добра селекция. Вие ги виждате тези момчета вече, макар че им е нужно време."



"Аз смятам, че ЦСКА направи най-успешната селекция това лято. Ако не го бяхме направили това нещо, футболистите в напреднала възраст щяха да са постоянно контузени. В момента имаме футболисти, струващи по над 1 млн. евро и им ще им направим нова оценка в близко бъдеще. Само ние и Лудогорец можем да се похвалим, че имаме два абсолютно равностойни отбора, а освен това всичките ни футболисти са обстойни наблюдавани и проучвани. Ние се гордеем, че всички искания на Стойчо бяха удовлетворени. Няма как да не сме доволни, защото сме първи и пет пъти бием Левски, за едно допълнително настроение в клуба. Няма селекционно предложение на треньора, което да не бе удовлетворено. В момента средната ни възраст е около 24-25 години и талантите, които взехме, тепърва ще дават плодове на ПФК ЦСКА. Това се прави, защото нямаш ли добър първи отбор, нямаш мотор. Нямаш ли мотор, няма да има и движение, а то е необходимо на машината.”

За базите:



„По отношение на базите, аз не виждам проблем в клуба. Изцяло го отдавам на хаоса, който става в държавната власт след европейските избори. Имаше внесено предложение всички клубове, които са ползвали над 10 години своите бази, да ги получат в дългосрочен план. То обаче бе отхвърлено и може да се провери лесно от кого. ЦСКА е ощетен вече десетилетия, спрямо Левски, Славия и останалите столични отбори. Ние показахме, че имаме инвеститор и проект, но въпреки това този въпрос не бе решен. Вярваме обаче, че следващото правителство ще го реши. Предишният министър на спорта излъга феновете, защото им обеща едно, а накрая излезе съвсем друго. Това е един неототалитарен подход на разпореждане с държаваната собственост. Не позволяваш инвестиции, въпреки че тя се руши. Аз обаче вярвам, че следващото правителство ще реши този проблем, защото той вече е много наболял."

ЕТО ПЪЛЕН ЗАПИС НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ЦСКА, ПРОДЪЛЖИЛА ЧАС И 15 МИНУТИ

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА ЖИВО: Черно море - ЦСКА 0:0

Следете с Novsport.com

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев

Генчев спира войната с ЦСКА

Аз одобрявам постовете във фейсбук страницата ми

Хебър нападна елитен съдия, не искат да им свири повече мачове

Станимир Тренчев си навлече гнева на отбора от Пазарджик

Крумовград победи с 2:0 и наля още масло в огъня на Локо Пловдив (ВИДЕО)

"Смърфовете" записаха пети мач без победа