Брюж прати подобрена оферта от 800 000 евро за Тони Силва

Добро представяне на крилото в Разград може да ускори сделката

Брюж прати подобрена оферта от 800 000 евро за Тони Силва
Брюж прави нов опит да купи Тони Силва от ЦСКА, пише "Тема Спорт". Преди няколко дни белгийският гранд е изпратил подобрена оферта за правата на португалското крило. Западноевропейският тим вече гледа изявите на Сил­ва в миналия кръг срещу Хасково, а днес в Разград също ще има свой прате­ник.

Новото предложение на Брюж вече доближава 800 000 евро, а ЦСКА иска трансферна сума от 1 ми­лион в европейската валу­та. Армейците на този етап се дърпат за тран­сфера и до този момент не са дали категоричен отговор на офертата. Много е вероятно обаче до края на август сделка да има и тя да е с параме­три между 750 и 900 000 евро.

До голяма степен про­дажбата на Тони Силва за­виси и от представянето му тази вечер срещу Лудо­горец. Ако крилото се изя­ви на високо ниво, не е из­ключена бърза развръзка по сделката.

Брюж си хареса 20-годишния португалец още преди месец и половина, след като изигра контро­ла с 31-кратните шампио­ни, загубена с 2:3. Силва бе най-добрият на терена и развинти отбраната на белгийците. Те реагираха светкавично и изпратиха оферта за правата му. Нейната стойност обаче бе 450 000 евро и армейци те я отхвърлиха.

Вследствие на отказа Тони Силва рязко понижи мотивацията си. Стигна се дотам, че му бе наложе­на солена глоба, тъй като се държа непристойно със Стойчо Младенов-младши по време на смяната си в мача със Славия. В Брюж юношата на Ливърпул ще получава 4 пъти по-високо месечно възнаграждение.

Вариант пред червени­те за нов нападател е Жуниор Мораес. Той е соб­ственост на Металург Донецк и украинците се опи­тват да го трансферират за 10 милиона евро в За­падна Европа. В случай че не се стигне до негова продажба в силен отбор, то ЦСКА ще направи опит да го вземе като преот­стъпен, а Металург ще запази правото си да го продаде по всяко възмож­но за сделка време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки