Станислав Генчев за дербито в Разград: Който вкара първи, печели

Лу­догорец ще играе с един състав и срещу ЦСКА, и срещу Стяуа, прогнозира халфът на Славия

Станислав Генчев за дербито в Разград: Който вкара първи, печели
Бившият футболист на Лудогорец Станис­лав Генчев сподели очакванията си от сблъсъка между шам­пионите и ЦСКА, кой­то до голяма степен ще даде насока и на новия шампионат и ще покаже съотноше­нието на силите.

„В никакъв случай Лудогорец няма да пести сили  срещу ЦСКА и ще играе на максимума на въз­можностите си. То­ва е важно и за щото по този на чин ще влезе в добра се­рия и ще замине с повдиг­нато са­мочувст­вие за Румъния. Сигурен съм и че Лу­догорец ще играе с един състав и срещу ЦСКА, и срещу Стяуа. Това е важно и за пос­тигането на синхрон, и за обиграването на едни футболисти. Мо­же да има най-много една промяна или, не дай Боже, смяна зара­ди контузия", смята халфът на Славия.

„Не ме изненадва първото място на ЦСКА в момента. В нашето първенство възможностите на от­борите са много изравнени и това е предпоставка за инте­ресен шампионат. Аз имах възможност вече да играя срещу ЦСКА. Направиха ни впечат­ление на добре орга­низиран отбор, което е типично за тимовете на Стойчо Младенов. Не ни беше лесно срещу тях, но смятам, че и ние ги затруднихме и не им отстъпвахме по нищо", добави Генчев.

„Може би в ЦСКА има напрежение и притеснение от мачо­вете с Лудогорец за­ради серията от загу­би. Не очаквам много голове в този мач. До­ри съм сигурен, че който поведе, ще спе­чели срещата", смята бившият национал.

Той взе отношение и към предстоящия сблъсък със Стяуа.

„Със Санмъртян съм играл заедно две години във Васлуй. Той е един от най-добрите футболис­ти, с които съм бил в един отбор. В Лудого­рец трябва да се мо­лят той да не е във форма и да няма ден. Иначе цялата игра на Стяуа се върти около него. Изк­лючително силен е с топката в крака, няма проблем да премине през двама играчи, да подаде, да вкара. Той обаче вече кара 35-ата си година и сигур­но не е на същото ни­во. Лудогорец трябва да си държи на стила, който изгражда вече 2-3 години, и да не се подвежда по играта на Стяуа. В Румъния ще бъде много трудно, защото стадионът ще е пълен. Ще има два пъти повече хора, от­колкото в Белград, а и Стяуа е доста по-до­бър отбор от Партизан. Нека знаят в Раз­град и че румънците ще бъдат много агре­сивни и ще залагат на провокациите", разкри Станислав Генчев пред "Меридиан мач". 
Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки