Хасково ще спира столичния Локомотив

Новаците загубиха три поредни мача, а „железничарите” – двете си визити

Хасково ще спира столичния Локомотив

Хасково посреща Локо Сф в мач от петия кръг с мисълта да прекрати негативната серия от 3 поредни загуби. Новакът в елита започна ударно сезона с победа 1:0 над Лудогорец, но след това се срина срещу Марек (1:2), Локо Пд (1:2) и ЦСКА (0:4).

Локо Сф пък загатва за по-добро представяне спрямо последните няколко първенства. Железничарите спечелиха двете си домакинства, но и загубиха двете си гостувания. Хасково обаче изглежда удобен съперник и слабите резултати при визитите може да бъдат коригирани днес.

Наставникьт на гостите Димитър Васев обаче има главоболия в атака преди срещата. Титулярният нападател Ламджел Шехуди е травма и не е сигурно дали ще може да започне срещу Хасково. Васев ще реши окончателно в часовете преди мача дали да използва тунизиеца. Опциите пред наставника за негов заместник не са много. Преслав Йорданов доскоро се възстановяваше от конту зия и трудно ще се включи на ниво като титуляр. Даниел Генов е потенциален заместник на Шехуди. В случай че Генов бъде избран да започне в атака, то Петър Димитров може да получи шанс по фланга. Други проблеми в Локо няма. Всички останали играчи са здрави и няма наказани.

За Хасково в игра се връщат ветераните Емил Ангелов и Дончо Атанасов, които пропуснаха срещата с ЦСКА. За сметка на това Чепилов, Николай Димитров и Райнов са контузени и не попаднаха в групата за мача. Така пред Димчо Ненов пак има редица проблеми са разрешаване. След трите поредни загуби в елита от ръководството на клуба намекнаха, че искат от Ненов резултати и ако слабото представяне се затвърди, то треньорът може да се сбогува с поста си. В Хасково изразиха и известии опасения от съдията Мартин Стоименов, който ги е порязал в мач от Б група. Така или иначе мисълта при новаците ще бъде само една - да прекратят серията от поражения и по възможност да измъкнат успех от столичните железничари.

Срещата днес стартира в 18:00 часа на стадион „Хасково”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки