Левски пречупи Ботев (Пд) в последните секунди (ВИДЕО+СНИМКИ)

Луис Педро вкара победен гол в последната минута за 2:1

Левски пречупи Ботев (Пд) в последните секунди (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски постигна първа победа след завръщането на Георги Иванов начело на отбора след 2:1 над Ботев (Пд) в последна среща от втория кръг на А група. Цветелин Чунчуков даде аванс на Ботев пред празните трибуни на „Герена” след  самоубийствена грешка на Стефан Велев, който го изведе на чиста позиция, а Гаджев изравни в началото на втората част след далечен шут и лоша намеса на бившия „син” страж Михаил Иванов. До края Левски не създаде почти нищо, въпреки че Сърмов удари греда, но секунди преди края резервата Прохазка качи на главата на Луис Педро и бившото „канарче” вкара победния гол за „сините”.

Левски е седми със 7 точки, колкото имат и Литекс, Локо (Сф) и Марек. Ботев пък записа първа загуба и остана 4-ти с 8. След петия кръг вече няма отбор в елита без загуба.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 

Атмосферата на „Герена” беше минорна заради липсата на публика, а кризата в Левски и загубата на Ботев от Лудогорец за Суперкупата допълнително сваляха тонуса на двата отбора.

Мачът започна с домакински натиск на Левски и Сърмов от воле намери ръкавиците на Мишо Иванов след пас на Домовчийски, а нови удари на Домо и Луис Педро не затрудниха вратаря.

На три пъти през първата част играчите на Левски имаха претенции за дузпа. Първият случай беше в 13-ата минута, когато Гаджев на скорост засече с глава към Аниете, който стреля от малкото наказателно поле и топката се удари в Балтанов. „Сините” искаха дузпа за игра с ръка, но при телевизионните повторения се видя, че всъщност няма такова нещо и напусналият „Герена” след само няколко седмици престой Балтанов е спрял удара с крака си.

Ботев поведе от нищото след самоубийствен ход на Стефан Велев. Иршак беше оставен напълно непокрит на втора греда при корнер на Цветков, но не нацели топката, а при опита си да изчисти Стефан Велев ритна към вратата и изведе Цветелин Чунчуков, който с глава матира дебютанта в А група Александър Любенов за 1:0.

Левски продължи да доминира и след гола, но и продължи да ниже пропуск след пропуск. В средата на полувремето Гаджев центрира меко отдясно, Пламен Николов елементарно се размина, а връхлитащият от втора позиция Луис Педро с глава не намери очертанията на вратата, докато Михаил Иванов не мръдна и само изгледа ситуацията.

Няколко играчи на „сините” вдигнаха ръка за дузпа след меле, но такава отново не последва. Гаджев опита няколко удара отдалеч без успех и всички те завършиха в празния сектор зад вратата на „канарчетата”.

Испанецът Аниете за малко да вкара късметлийски гол, когато шутира немощно, топката се отклони в крака на Пламен Николов и Иванов едва я изби в корнер, въпреки че ударът не бе никак силен.

Александър Любенов изпусна едно центриране от корнер на Цветков и се наложи Мики Орачев да чисти от голлинията. Пред другата врата Левски имаше своите най-основателни претенции за дузпа. Крумов центрира отдясно и топката се удари в ръката на Лазар Марин, но той беше много близо до кълбото и съдиите пак замълчаха.

Картинката на терена не се промени и през втората част – Левски натискаше, Ботев се бранеше. С тази разлика, че този път „жълто-черните” направиха грешка, която доведе до гол в тяхната врата.

В 50-ата минута „синият” капитан Владимир Гаджев опита пореден удар от около 30 метра, бившият играч на Левски Михаил Иванов не прецени добре топката и въпреки че я изби леко тя си мина зад голлинията до дясната греда за 1:1.

Късметът изневери на Левски в 57-ата минута. Гаджев центрира от корнер, Сърмов технично засече назад  на първа греда и след парабола топката срещна далечната дясна греда.

Мъките на двата отбора продължиха и 22-мата на терена изопнаха нервите на своите темпераментни наставници Георги Иванов и Велислав Вуцов.

Испанецът Аниете сякаш повече пречеше на своите и първо игра с ръка на втора греда при добро положение за гол пред вратата на Ботев, а после сбърка финалния пас в ситуация, в която можеше и да стреля. Вместо това защитник на Ботев изчисти лошо и Гаджев прати на сантиметри до лявата греда по земя.

Изглеждаше, че Левски ще претърпи ново разочарование, ала в последните секунди на 4-те добавени минути резервата Роман Прохазка центрира добре на втора греда и Луис Педро с глава прониза Мишо Иванов за 2:1 и остави трите точки на "Герена".

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


Вили Вуцов не можеше да си намери място от яд и веднага след мача напусна стадиона през тунела и обикаляше побеснял паркинга на "Герена" в опит да се успокои преди да се яви пред медиите за пресконференция.

ПО   Отбор М П Р З ОГ   ДГ Г. ТО
1 -1 Лудогорец 5 3 1 1 9 : 2 7 10
2 1 ЦСКА 5 3 1 1 9 : 4 5 10
3 1 Ботев Пд 5 2 2 1 8 : 7 1 8
4 -1 Берое 5 2 2 1 7 : 5 2 8
5 1 Локо Сф 5 2 1 2 3 : 2 1 7
6 -1 Левски 5 2 1 2 5 : 6 -1 7
7 1 Марек 5 2 1 2 4 : 8 -4 7
8 -1 Литекс 5 2 1 2 8 : 7 1 7
9 1 Локо Пд 5 1 3 1 5 : 7 -2 6
10 1 Славия 5 1 2 2 7 : 7 0 5
11 0 Хасково 5 1 1 3 3 :

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки