1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Бирмингам вариант за Валери Божинов

Сензациите в пресата: Бирмингам вариант за Валери Божинов

Гаджев отказа на Уфа, новият „син” таран удря тавана

Сензациите в пресата: Бирмингам вариант за Валери Божинов

Сензациите в пресата днес, неделя, 24 август 2014 година:

„Тема Спорт”: Бирмингам вариант за Валери Божинов
Тимът от Чемпиъншип Бирмингам е един от клубовете, на който е предложен Валери Божинов, разбра „Тема Спорт". През седмицата нападателят на сините кара тестобе в елитния Уест Хем. Той е оставил добри впечатления в мениджъра Сам Алардайс, но в крайна сметка босът реши да привлече Диафра Сако от френския Бордо. Специалистът по спортно право Георги Градев, кой то движи делата на Божинов, разкри, че Алардайс е предложил Валери на други два английски тима и е възможно още след днешния двубой на Литекс в Ловеч нападателят отново да замине на Острова. Цената, която Левски държи да получи от Божинов, е 200 хиляди евро. Тя ще покрие всичките разходи около престоя му на „Герена". Валери подписа със сините през зимата като свободен агент.

„Меридиан мач”: Новият таран удря тавана

Нападателят Дани Н’Гесан, който ще дойде на „Герена" в неделя, ще удари тавана на заплатите в Левски. Както „Меридиан Мач" първи съобщи, френският нападател се разбра със „сините" и се очаква в понеделник да бъде представен официално като ново попълнение на Левски. 27-годишният футболист ще взима максималната заплата, който към днешна дата се дава на „Герена" - 8000 евро. Сумата е двойно по-ниска от тази, която получаваха част от чужденците в Левски до миналия сезон. Очакваше се Дани Н’Гесан да дойде при „сините" само ако се стигне до трансфер на Валери Божинов в Уест Хем. Вчера „чуковете" се отказаха официално от бившия национал, но въпреки това силният човек на „Герена" Георги Иванов реши да осъществи трансфера на миналия през 9 клуба на Острова Н’Гесан. Според запознати Гонзо се е решил на този ход заради слабата форма на Валери Божинов. Очакваше се, че миналият през Манчестър Сити и Ювентус нападател ще възвърне добрата си форма през този сезон, но това не стана. Заради това Божинов се превърна в резерва, а пред Гонзо няма много опции отпред. Дефицитът на атакуващ футболист се засили и от факта, че Георги Иванов залага на схема с двама нападатели.

„Тема Спорт”: Гаджев отказа на Уфа
Халфът на Левски Владимир Гаджев е отклонил поредната оферта от Русия. Тя е дошла от елитния Уфа. След 5 изиграни мача в първенството този тим е спечелил само един успех, регистрирал е и 4 загуби. За Уфа играе бившият халф на ЦСКА Марсиньо. Бразилецът е взел участие във всичките двубои, има и един гол на сметката си. Той донесе и единствената победа на Уфа – с 1:0 над Амкар Перм. Руският клуб е бил готов да плати трансферна сума на сините за правата на национала, но Гаджев не е проявил интерес. Той на няколко пъти бе желан и от Урал. Играчът на Левски обаче е отклонил всичките предложения.

Намериха треньор за „соколите“

Ето кой е той

Любо Пенев изригна срещу Крушарски!

"Не е сериозно да говориш едно, а фактите и истината да са съвсем различни", заяви той

Карагерен: Ще се радвам да съм национал

Играчът на ЦСКА 1948 беше награден за играч номер едно на 9-ия кръг в елита

Генчев: ЦСКА е продължител на Литекс Ловеч и Чавдар Етрополе

"Към ЦСКА, срещу който съм играл, винаги съм се отнасял с уважение", заяви той

Томаш взе отношение по скандалите в Спартак Варна

Ето какво заяви доскорошният треньор на "соколите"

Важен играч за Илиан Илиев се завръща за ЦСКА

Уеслен Жуниор ще е на линия за дербито с "армейците"

Ветераните на Спартак Вн с позиция за скандалите в клуба

Вижте позицията им тук

Бусато: Горд съм да бъда капитан на ЦСКА

"Когато казвам "ЦСКА" се насълзявам", призна стражът на "армейците"

Томаш отвърна на Генчев: ЦСКА е рекордьор по титли, не втори места

"Крайно време е треньорите да показваме взаимно уважение", заяви той