Ботев (Пд) победи Славия в бурята на „Коматево” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Белите” допуснаха трета поредна загуба след 0:2

Ботев (Пд) победи Славия в бурята на „Коматево” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) се върна на пътя на победите след 2:0 срещу Славия в двубоя от шестия кръг на А група, който се проведе на клубната база в „Коматево” пред горещата подкрепа на „жълто-черните” привърженици. 

 

„Канарчетата” играха много добре през целия мач, не показаха слабостите от мача с Левски, и заслужено се поздравиха с трите точки. Точни за победителите бяха Томас Иршак и Лъчезар Балтанов. Това бе трета поредна загуба за Славия.

 

През второто полувреме двубоят бе спрян за няколко минути заради извила се буря – силен вятър и проливен дъжд.

 

След този мач тимът на Ботев е на четвъртото място във временното класиране с актив от 11 точки, докато столичния клуб е близо до дъното – 10 място с 5 точки.

 

Отборът на Ботев започна активно и агресивно срещата и не промениха стила до края на частта. Футболистите на треньора Вуцов играха и окрилени от горещата подкрепа на своите привърженици и за първите 45 минути създадоха всички по-интересни положения. Докато гостите от София застрашиха само един път вратаря на „жълто-черните” след удар на Иван Вълчанов, който се отби в тялото на бранител и заблуди Адам Стаховяк, но топката излезе в ъглов.

 

„Канарчетата” играха с видимо по-голямо желание. Непрестанно атакуваха вратата на Георги Петков и създадоха много грижи на „белите” бранители. Домакините лесно взимаха топката и в средата на терена.

 

В 14-ата минута началния натиск на ботевистите даде своя резултат. Те проведоха добра атака, Мариян Огнянов намери с пас между двама притичалия в наказателното поле Томас Иршак, който с плътен удар разстреля Петков.

 

Домакините можеха да вкарат и втори гол. Те не изпуснаха инициативата и контролна над срещата в нито един момент и по никакъв начин не позволиха на славистите да разиграват пред вратата на Стаховяк. Гостите не показаха никакви футболни аргументи за възстановяването на равенството – играха неуверено и на моменти доста плахо. Пред Александър Колев се откри страхотна възможност да удвои преднината на своите в края на полувремето. Той засече с глава и отправи силен удар, но топката профуча на сантиметри от горната греда.

 

Футболистите на Славия започнаха надъхано второто полувреме и в началните минути действията се развиваха предимно в половината на Ботев (Пд). Домакините обаче не приеха задълго играта и на свой ред започнаха да атакуват, играейки по-спокойно и възползващи се от грешките на противника.

 

В 53-ата минута се стигна до втория гол. Тогава Огнянов центрира от ъглов удар, в наказателното поле Лъчо Балтанов бе оставен непокрит и с глава преодоля Гошо Петков. След попадението „канарчетата” продължиха да играят стабилно както в защита, така и в атака.

 

Времето през втората част на срещата постепенно се влоши. Вятърът се усили и на няколко пъти отклони траекторията на топката, когато бе вдигана високо. След това се изсипа силен дъжд и в 69-ата минута главният съдия Ивайло Стоянов спря временно двубоя, като прати отборите към съблекалните. Треньорът на домакините Вили Вуцов остана недоволен от това решение и поиска обяснение от рефера.

 

След няколко минути природната стихия отмина и играта бе продължена. Веднага след това домакините бяха много близо до трети гол, но ударът на Алекс Колев се отби в гредата.

 

До края на двубоя отборът на Славия започна да владее повече топката, но по никакъв начин не успя да затрудни Стаховяк. Ботевистите действаха спокойно в защита и не допуснаха изненада.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки