1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Борислав Вазов: Единственият спасителен вариант за ЦСКА беше сделката между Томов и „Титан”

Борислав Вазов: Единственият спасителен вариант за ЦСКА беше сделката между Томов и „Титан”

"Смехотворно е да се говори, че ако не съм от Лудогорец, не съм патриот. Там ще бъдат катастрофа, ако влязат в Шампионската лига", заяви членът на Обществения съвет на ЦСКА и член на Управителния съвет на „Червени сърца”

Борислав Вазов: Единственият спасителен вариант за ЦСКА беше сделката между Томов и „Титан”
Членът на Обществения съвет на ЦСКА и член на Управителния съвет на „Червени сърца” Борислав Вазов заяви, че единствената възможна сделка по покупко-продажбата на клуба е била между „Титан” и Александър Томов. Той призова шефа на Надзорния съвет на ЦСКА да бъде по-широко скроен и да потърси хората, които са склонни да помагат на „армейците”.
 
„Много се говори, малко се знае за ЦСКА – започна Вазов в Актуално студио „Дерби”. - Ние просто възкръснахме. Има някои неща, които ще кажа. Миналата година отборът беше пред закриване. „Титан” доведоха клуба до фалит. Това е елементарно като операция. Единствената възможна сделка беше между Томов и „Титан”, без ирония го казвам. Говорил съм с доста хора, които имат интерес към ЦСКА. На „Титан” никой не иска да даде пари. Беше неизбежна раздялата, въпросът беше за какви пари. Томов с всичките му недостатъци, той се яви наистина като спасител за ЦСКА. Трябва да разберат собствениците на Левски и ЦСКА, че има хора, които не гледат на клубовете като към даденост. Така че Стойчо Младенов нека разбере, че всеки иска доброто на ЦСКА, затова критикува. Бяха дадени около 2,1 млн. лева. Тези хора си взеха парите, те нямаше да вземат нито един лев при „Титан”. Томов не заслужава никакъв упрек, начинът, за да се плаща, беше такъв, че да може клубът да не фалира. Иво Иванов за себе си е прав. Малко са хората, които имат преходен период, без да има катаклизми. Единственият спасителен вариант беше тази продажба, с Томов собственик. Сега топката е в него. Той трябва да бъде по-широко скроен. Той има страшно много качества, както Иво Иванов и Борисов в тяхната си област. Ивайло Манджуков преди година-две ми каза, че иска да влиза в ЦСКА, но на „Титан” никакви пари. Има хора, които искат да издържат ЦСКА. Но и Сашо Тодоров малко се изхвърли, че никой не иска да вземе клуба. Едно е да вземеш клуба на чисто, друго е със задължения. Томов трябва да потърси хората, които са склонни да помагат, за да се осигури финансова стабилност и да може клубът да върви напред. Стойчо в момента прави чудеса.”
 
„Не си спомням по времето на Титан хората, които не са вземали пари, да са критикували така, както го правят сега. В ЦСКА се плаща трудно, но хората, които имат да взимат, ще си получат парите. Клубът беше източван, това е истината. ЦСКА е в много трудно положение. На първо място сме, но има какво да подобрява”, добави Вазов.

 
Той призова феновете да подкрепят отбора вместо да организират протести.  
 
„Какво значи протест за сектор Г, ще се направи. Не може Дучето да води хора в Белград, а да не идват на Армията. Призовавам публиката да идва на мачовете и да подкрепя отбора. Дали ще са в сектор В, или в сектор Г, няма никакво значение.”
 
Вазов отправи апел и към треньора Стойчо Младенов: „Стойчо не обича да му се правят забележи, но трябва да го приеме. Трябва обаче критиките да са добронамерени.”
 

 
Накрая привърженикът на „червените” нарече смехотворни мненията, че ако българите не подкрепят Лудогорец в похода му към групите на Шампионската лига, не са патриоти. Както е известно, фенове на ЦСКА може да викат за Стяуа на стадион „Васил Левски” в сряда. Според Вазов, разградчани ще отпаднат от румънския тим.  
 

„Нека не ни обвиняват в такива неща – ако не подкрепям Лудогорец, значи не съм българин, това са смешни неща. И 2006 г. нямаше български отбор, който да е готов в Шампионската лига. Това включва и ЦСКА, и Лудогорец, в който са налети най-много пари и може би се работи най-правилно в последните години. Разликата през тези години не е станала по-малка. Полезно ще бъде за всеки български отбор да се класира за групите на Лига Европа. Един български отбор в Лига Европа има много по-голям шанс в мачове, в които има някаква интрига. Преди пускаха там резерви, а сега не пускат резерви съперниците. Ще бъдат боксова круша, ако се класират в Шампионската лига. А в Лига Европа има шанс да се получат равностойни мачове. Смехотворно е, ако не съм от Лудогорец, не съм патриот. Там ще бъдат катастрофа, ако влязат в Шампионската лига. Това е мое мнение. Пожелавам им успех, но само от куртоазия.”  

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев