Станимир Стоилов: Да не натоварваме отбора със свръхочаквания

Класата на нашите играчи ще надделее в двубоя с Азербайджан, убеден е Мъри

Станимир Стоилов: Да не натоварваме отбора със свръхочаквания

Бившият селекционер на България Станимир Стоилов заяви, че най-важното преди старта на квалификациите за Евро 2016 е да се запази положителната атмосфера около националите.

"Надявам се този път да успеем поне да стигнем до бараж. Сега и третото място го гарантира, така че шансовете ни са по-големи. Имаме вече голям брой млади футболисти, които излязоха да играят в чужбина. Да, имаме си и нашите проблеми -Иван Иванов и Йордан Минев са контузени. Затова не бива да натоварваме отбора със свръхочаквания", каза Мъри.

"Ако запазим положителната атмосфера около тима, се надявам като всеки българин и резултатите да дойдат. Отборът върви във възходяща линия и това, че момчета като Славчев, Неделев, Георги Миланов, Иван Иванов и Бодуров вече играят в чужди клубове, може да е само в плюс. Тази инерция трябва да се използва и да се опитаме да сглобим отбор, който да има сериозен облик", добави наставникът на казахстанс-кия Астана.

"При всички положения мачът с Азербайджан ще е много тежък. Първи двубой, ще има и нужната атмосфера. Трябва да знаете, че и там, както и в Казахстан, започнаха да се наливат огромни пари във футбола. Дават и високи заплати. Задържат име като Берти Фогтс вече толкова дълго време начело на тима си, така че нивото със сигурност се е покачило. Да, Азербайджан няма да е сред лидерите в нашата група, но който и да гостува там, ще изпитва сериозни трудности. Аз обаче смятам, че класата на нашите играчи ще надделее в този мач и ще спечелим", изрази увереност специалистът.

"Според мен по-правилното е да мислим да спечелим максималния брой точки от Азербайджан и Малта. От другите - каквото дойде, ще е добре. При всички положения ще вземем нещо и от Хърватска и Норвегия. Италия е големият фаворит", завърши Станимир Стоилов.


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки