Сензациите в пресата: Лудогорец губи 700 хил. лева

Играчи и треньори на ЦСКА се отказаха от премия, Левски не взе и стотинка за Божинов, Черно море одобри поляк

Сензациите в пресата: Лудогорец губи 700 хил. лева
Сензациите в родната спортна преса в събота, 6 септември, 2014 година:

Труд: Играчи и треньори на ЦСКА се отказаха от една премия

Футболисти и треньори на ЦСКА се отказаха от една премия, което ще стане част от кампанията за събиране на средства на мача срещу „Мета­лург" (Донецк) в неделя. Предния ден всички ще отидат на ст. „Българска армия" и ще си купят би­лети. Всеки ще избере от кои да взе­ме, но всич­ки играчи вкупом са се съгласи­ли да учас­тват.

Главният акционер Алексан­дър Томов каза, че набраните сред­ства от мача ще отидат за погасяване на наследе­ните стари дългове.

Преди двубоя фенклубът „Сектор Г" ще започ­не подписка в подкрепа на законопроект за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта. „Червените" визират частта, в която се дава възможност на спортни клубове, стопанисващи обекти и съоръжения за повече от 10 години, да получат безвъзмездно право за ползване в срок от 10 до 20 г. ЦСКА про­дължава да е единстве­ният клуб в „А" група, кой­то плаща наем за стадио­на си.

Стандарт: Лудогорец губи 700 000 лв.

Лудогорец ще поне­се близо 700 000 лева за­губи заради наказание на УЕФА. Хората на Мишел Платини затво­риха сектор "А" на наци­оналния стадион за пър­вия домакински мач от Шампионската лига срещу "Реал". Причина­та - расистки скандира­ния при драмата със "Стяуа".

Така българите губят 6500 билета на це­на от 100 лева в централ­ната трибуна. Някои от местата трябваше да са и по-скъпи. Става въп­рос за малките ложи под ВИП-а, където срещу по-солени суми запалян­ковци щяха да бъдат гле­зени с кетъринг и други екстри. Към загубите трябва да бъдат приба­вени още 16 000 евро глоби.

6 хиляди евро са за натрупани картони (над 5 в мач), 5 хиляди евро за недостатъчна организация и 5 хиляди евро за нахлулия на терена фен от сектор "В".

Расизмът, в който са обвинени "Лудогорец", се състои в скандирания "Цигани". Те бяха в отговор на виковете "Турци сте", долетели от сек­тора на "Стяуа", в който имаше и агитка на ЦСКА. Нищо не е убяг­нало от погледа на деле­гата на УЕФА Бернд Ба­рута, уважаван служи­тел в Германския футбо­лен съюз.

Със сигурност освен върху приходите на "Лу-догорец" наказанието ще рефлектира и върху търсенето на билети. Доста заявки за сектор "А" ще трябва да бъдат пренасочени към "В". До снощи липсваше инфор­мация за промяна в це­ната на местата - 75 за "В", по 50 за Т" и "В", 60 за виражите.

Меридиан мач: Левски не взе нито стотинка от трансфера  на Божинов

Левски няма да получи нито стотинка от трансфе­ра на Валери Божинов. Според „Меридиан Мач", в договора на нападателя имаше клау­за, според която той да бъде пуснат срещу 200 000 евро.

Ако пробите му в Уест Хем се бяха оказали ус­пешни , то Левски щеше да вземе въпросната сума. Сега обаче договорката е той да бъде с разтрогнат догое ор и така да премине в Тернана. Както е извес­тно, трансферният прозорец вече затвори и сделка между клубовете е невъзможна. Упорито се говори, че за се осъществи трансферът, договорът на играча ще бъде разтрогнат със задна дата.

Контрактът на Божинов с Тернана пък трябва да влезе в сила от понеделник, тъй като таранът в момента е у нас, за да оформи лични дела.

Меридиан мач: Черно море каза „да” на Буркхарт

Дошлият на проби в Черно море поляк Марчин Буркхард е все по-близо до дого­вор с клуба. От „Тича" разкриха, че спортно-техническото ръковод­ство на „моряците" е казало „да" за договор с 30-годишния футбо­лист. В четвъртък халфът премина пълни ме­дицински изследвания, а резултатите в тях са били добри.

Днес Никола Спасов ще направи финални тестове на Марчин Буркхард в учебна иг­ра с дублиращия от­бор. Мачът ще се иг­рае на стадион „Младост" от 11.00 часа, а според запознати представянето на по­ляка в мача няма да е от особено значение, защото на „Тича" вече са убедени в качества­та му и договорът е са­мо въпрос на време.

Марчин Буркхард има сериозна визитка. Той е играл за полски­те Легия (Варшава) и Ягелония, и украинс­кия Металист Харков. Черно море търси спешно нови порпълнения, защото в отбо­ра има много контузе­ни футболисти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки