1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. Велизар Димитров, Стойчо Младенов и Грегъри Нелсън бяха посрещнати като герои на "Армията" (СНИМКИ)

Велизар Димитров, Стойчо Младенов и Грегъри Нелсън бяха посрещнати като герои на "Армията" (СНИМКИ)

Жуниор Мораеш чака дете и няма да играе за Металург (Д), "червените" феновете събират подписка за връщането на базите

Велизар Димитров, Стойчо Младенов и Грегъри Нелсън бяха посрещнати като герои на "Армията" (СНИМКИ)
Стадион „Българска армия” е завладян от истински футболен празник днес. Програмата на „червените” по случай вчерашния национален празник 6 септември (Ден на Съединението на България) започна още от 10 часа сутринта, но кулминацията тепърва предстои с контролата срещу Металург (Донецк) от 18:00.

Пристигна и новият автобус на ЦСКА, който докара отборана Металург. Стана ясно, че Жуниор Мораеш няма да играе, защото жена му предстои да роди и той е останал близо до семейството си. От автобуса обаче излезе Грегъри Нелсън, който обра овациите на феновете.

Стойчо Младенов и Нелсън буквално бяха обградени от феновете, които се снимаха с тях и получиха автографи. „Цял ден съм на ваше разположение”, заяви треньорът на ЦСКА.

Велизар Димитров също вече пристигна. В компанията на Иво Котев той влезе в съблекалнята на ЦСКА. Любимецът на сектор "Г" е топлата връзка между Металург и "червените", но обяви, че контролата днес няма да е негов бенефис.

Очаква се двамата прието в „Алеята на славата” на клуба да са Никола Станев и Тодор Янчев. Те вероятно ще бъдат наградени с плакети вътре на стадиона преди контролата.

Още на входа на „Армията” феновете са посрещнати от подписка за връщането на базите на ЦСКА, озаглавена „Национално-гражданска подписка в подкрепа на законопроект, целящ връщането на базите на ЦСКА”, предаде репортер на Novsport.com от мястото на събитието. Пунктовете в подкрепа на подписката са разположени точно след бариерата на стадиона, а още има покрай секторите Доста хора спират и се подписват в подкрепа на каузата. На „Армията” ври и кипи, има доста хора, а най-радващото е, че много са и малките деца.

На едно от новите игрища пред централния вход са се събрали доста хора, които наблюдават мач между юноши на ЦСКА и отбор, съставен от фенове. На другия терен на воля играят дечица с екипи на ЦСКА.

Навсякъде се продават артикули на „червените” – шалчета, фланелки, чаши и други всевъзможни неща.

Всички павилиони работят, голям оборот въртят и заведенията за скара и бира. Специално за повода има и повече маси, където феновете да хапват.

С наближаване на часа за контролата с Металург районът около стадиона става все по-препълнен с привърженици.

Вече пристигна и старият автобус с играчите на ЦСКА. Феновете аплодираха бурно Анатоли Нанков, Тодор Янчев, Стоян Колев, Тони Силва, Милисавлевич, Тунчев и всички други играчи, които с усмивка раздадоха автографи на множеството фенове.