1. Novsport
  2. Тенис
  3. Остават 50 дни до Турнира на шампионките

Остават 50 дни до Турнира на шампионките

Водачка в класацията Race to Sofia продължава да е втората в ранглистата на WTA Симона Халеп

Остават 50 дни до Турнира на шампионките

Точно 50 дена преди началото на третото софийско издание на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките Цветана Пиронкова се завърна в Топ 50 на световната ранглиста, където от днес е №49.

Както е известно първата ракета на България за момента е единствената сигурна участничка в престижното състезание, което ще се проведе от 28 октомври до 2 ноември в зала „Арена Армеец” и е с награден фонд 750 000 долара.

Водачка в класацията Race to Sofia продължава да е втората в ранглистата на WTA Симона Халеп. Но практически няма шанс румънката, която спечели Турнира на шампионките през 2013 година, да дойде пак в София. Халеп, Ли На и Йожени Бушар са на първите три места в нашето подреждане, но са сред първите осем в класацията Road to Singapore, което ги задължава да участват на Мастърса в Азия.

Битката за осмото място за Сингапур се води между Ана Иванович и финалистката от Откритото първенство на Съединените щати Каролине Вожняцки. Сръбската тенисистки води със 159 точки. Вожняцки и Иванович имат спечелени турнири от категория „интернешънъл” този сезон и са съответно четвърта и пета в Race to Sofia. Така че, която от двете бивши номер едно не се класира за Сингапур, е логично да дойде отново в София, ако не предпочете да бъде резерва в Мастърса. Датчанката Вожняцки игра финал на Турнира през 2012 г., когато отстъпи на Надя Петрова. Двукратната шампионка от състезанието Ана Иванович стигна до полуфинал миналата есен в „Арена Армеец”.

На този етап сигурни участнички в Турнира на шампионките изглеждат Доминика Цибулкова (Словакия), Екатерина Макарова (Русия), Андрея Петкович (Германия) и Карла Суарес-Наваро (Испания). И четирите са в Топ 20 на световната ранглиста, а в състезанието за билет за Софяия са съответно шеста, седма, осма и девета.

През септември организаторите от Българската федерация по тенис ще обявят и коя елитна тенисистка ще получи втората „уайлд кард”.