Сензациите в пресата: В ЦСКА замазаха положението с по 1 000 лв. на човек

Бунт за неизплатени заплати и премии назрява в Локо (Сф), спасиха елитен рефер от бой, играч на Стяуа симулирал в София

Сензациите в пресата: В ЦСКА замазаха положението с по 1 000 лв. на човек
Сензациите в родната спортна преса на 13 септември, събота, 2014 година:

Меридиан мач: В ЦСКА замазват положението с 1 бон на човек
 
Вчера след трени­ровката на стадион „Спартак" футболис­тите на ЦСКА са получили по 1000 ле­ва. Александър То­мов бе обещал да плати заплатите за юли, но отново е променил срока. То­зи път футболистите на „червените" ще трябва да чакат до следващата седми­ца.
 
Все пак ръко­водството е решило да надъха играчите с по 1 бон. На прак­тика това е премия­та за домакинската победа срещу Хас­ково. Според вът­решния правилник на ЦСКА, когато от­борът е първи в кла­сирането за всеки успех, играчите трябва да прибират по 1000 лева. За по-възловите мачове парите може да бъ­дат завишени само по усмотрение на ръководството. През втория полусезон  сумите за три точки скачат, но само ако ЦСКА е на лидерската позиция.
 
Лично Алексан­дър Томов се е свързал с тартори­те на „армейците" и се е разбрал за нова отсрочка на заплатите. От своя страна те са обе­щали сърцата иг­ра срещу Черно море независимо от финансовата криза. Единствено напрежението е при чужденците, които не са готови на компромиси.
 
ЦСКА е лидер, ка­то след всеки изминал мач футболисти­те на Стой­чо Мла­денов иг­раят по-силно. Единст­веният проблем за­сега остават забаве­ните пла­щания на заплати, които в да­ден момент отново може да изиграят лоша шега.
 
Тема спорт: В Локо (Сф) чакат по 2 заплати и 2 премии
 
Сериозен бунт за пари назрява в Локомотив София, разб­ра "Тема Спорт". Засега недо­волството на играчите е било туширано с поредни обещания от страна на ръководството и най-вече на президента Ни­колай Гигов.

Футболистите имат да по­лучават по 2 заплати и 2 пре­мии - за равенството с Лудого-рец у дома и победата над Марек в Дупница в последния кръг.

Надеждата на червено-черните е била да получат част от дължимото в сряда, 10 сеп­тември, каквито са били първоначалните обещания. Това обаче не се случило и те поис­кали спешна среща с Гигов. Той дошъл на стадиона в четвъртък преди тренировка­та, разговарял е с играчите и им заявил, че до петък ще има плащания.

Футболистите приели ду­мите на боса с разбиране. Спо­ред приближени обаче състеза­телите са били категорични, че ако и в петък няма пари, стягат бойкот. На някоя от тренировките те планират да излязат с обърнати джобове в знак на протест.

Заради двете неплатени заплати в момента всеки един футболист може да разтрогне договора си по вина на клуба. Засега такива няма, като всич­ки живеят с надеждата, че Ги­гов най-после ще изпълни обе­щанието си и ще плати.

24 часа: Спасиха елитен рефер от линч
 
Двама гардове от част­на бургаска охранителна фирма са списили от линч рефера Стефан Павлов, който свири и в „А" гру­па. Екшънът се е разиграл на мача от първия кръг от областната група между отборите на село Планиница и Обзор.

Бесен от решението на Павлов да даде дузпа за гостите в края на първото полувреме, футболистът от домакините Зекерие Адем започнал да го блъска и псува, за което получава червен картон. Други играчи от Планиница, както и трима от местните фенове се включили в мелето и само бързата реакция на охранителите Николай Влаев и Станчо Станчев предотвратила боя над елитния арбитър.
 
Мачът все пак не бил прекратен и завършил 5:4 за гостите от Обзор. От Областния съвет на БФС в Бургас наказаха за 6 ма­ча Зекерие Адем и за два съотборника му Халил Халщ.
 
Областните групи в Бургаско са едни от най-оспорваните и често се стига до подобни инци­денти. Често има наказания за по 1 и повече години зара­ди атаки срещу реферите при аматьорите в ниските дивизии.
 
Тема спорт: Във Франция: ЧФР Клуж с процент при трансфер на Амари

Левски ще даде процент на ЧФР Клуж при следващ транс­фер на Наджиб Амари, твърдят медиите във Франция. Според пресата сините са се съгласили на този вариант, за да финализират привличането на полуза­щитника. Не е ясно обаче какъв процент ще трябва да се преве­де на ЧФР Клуж, ако се стигне до продажба на Амари.

Бившият футболист на Черноморец подписа официално вчера договор със си­ните за два сезона. За да бъде финализиран трансферът му обаче, той първо трябваше да уреди взаимоотношенията си с румънците. Преди да се стигне до контракт, 22-годишният Амари из­кара пробен период на „Гере­на", французинът с алжирски корени игра силно в контролата с Ботев Враца (2:0) през мина­лата седмица, с което убеди Георги Иванов да го задържи.

Труд: Казахстанци дебнат Херо

Два отбора от бившите съветски републики обмислят оферти за треньора Димитър Димитров-Херо, шепне се из мениджърските среди. Те чакат края на своите първенства, за да вземат решение. А специалистът има договорка да оглави “Левски” от 1 януари вместо Георги Иванов-Гонзо. Единият клуб, който дебне Херо, е от Казахстан, а за другия няма сигурна информация, може би е от Азербайджан.

Димитров (засега) не се е отвърнал от “Герена” и отрано внедри своя бъдещ помощник Петър Колев в щаба на Гонзо. Херо дори даде публично мнение, че от дошлите на проби е по-добре да бъде взет Жужу, а не Наджиб Амари. В крайна сметка стана обратното, защото отговорността на този етап е у Гонзо и той преценява.

Договорката на Херо с “Левски” вероятно е за заплата от 10-15 хиляди евро. Докато в бившите съветски републики по принцип дават в пъти повече.

Например Станимир Стоилов работи перфектно в “Астана” (Казахстан) за перфектни пари - близо $1 млн. годишно. И ако завалят едрите пачки от изток, нищо чудно Херо - след съответните коректни разговори с “Левски” - промени дестинацията. Засега обаче всичко е по-скоро в сферата на вариантите и очакването.
    
 
Меридиан мач: Играч на Стяуа симулирал в София
 
Играч на Стяуа се е покрил в най-важ­ния момент от мача с Лудогорец. Тре­ньорът на букурещ­кия гранд Константин Гълка разкри, че основният му футболист Ясмин Латовлевич е поис­кал нарочно смяна в средата на втора­та част на мача в София.

Защитникът на­пусна терена в 67-ата минута, като на неговото място вле­зе неособено опит­ният Паул Първулеску. Гълка разкри, че Латовлевич из­рично е поискал смяна и се е опла­кал от травма.
 
„Всички се чудех­те защо смених Яс­мин и ще ви кажа. Той дойде при мен и поиска да оъде из­ваден от терена, за­щото има контузия. Направих го и вед­нага след мача го подложихме на тес­тове. Гледахме го с каква ли не апара­тура, включително и ядрено-магнитен резонанс. Оказа се още тогава обаче, че му няма нищо. И до днес не сме отк­рили да е имал как­вато и да било кон­тузия. Правете си изводите", коментира Гълка пред „Газета Спортурилор".
 
Латовлевич е един от най-опитни­те футболисти в със­тава на „стелистите". Той е на „Генча" от 2010 г., като до момента има над 100 мача за бившия европейски шампион. 28-годишният футболист игра и срещу ЦСКА през лятото на 2011 г. В началото на това лято обаче към него се появи много се­риозна оферта от Динамо Загреб, но шефовете на Стяуа отказаха да го пус­нат. Именно заради това формата на ру­мънския национал спадна рязко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки