ЦСКА отново се блъсна във варненската крепост "Тича" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените” изпуснаха победата пет минути преди края, "моряците" с претенции за дузпа

ЦСКА отново се блъсна във варненската крепост "Тича" (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА за поред път се сгромоляса във Варна. „Червените” стигнаха до равенство с Черно море в дербито от  осмия кръг на А група за 1:1. „Армейците”  водиха в резултата до 85-ата минута, но много груба греша на вратаря Якуб Дивиш осигури точката за домакините. За последно столичани са печелили в морската столица през 20 април 2008 година, когато треньор на ЦСКА отново бе Стойчо Младенов.

 

Голът за 31-кратните шампиони на България вкара новото попълнение Жуан Фелипе през първото полувреме. Бразилецът вкара много красив гол от дистанция. Пет минути преди края на редовното време обаче влезлият като резерва Живко Петров се превърна в герой. Така, ЦСКА е на лидер с 17 точки, само на 2 от втория Лудогорец, докато „моряците” са близо до дъното на таблицата – 9-о място и 6 точки. 

 

Първата част на срещата ще се запомни, освен с гола на Фелипе, и с едно много спорно положение в 21-ата минута. Тогава в наказателното поле топката срещна ръката на Тончи Кукоч, който в последния момент се опита да я прибере, но все пак докосна кълбото. Главният съдия Никола Попов не показа бялата точка за дузпа, въпреки че ситуацията предизвика бурната реакция на футболистите на домакините и целия треньорски щаб.

 

Иначе през първите двайсетина минути на двубоя двата отбора не предложиха особено качествен футбол, като реалните опасности за гол липсваха. Гостите от ЦСКА започнаха една идея по-уверено срещата и владееха повече топката. Постепенно домакините показаха зъби и организираха няколко опасни атаки, при една от които се стигна и до претенциите за наказателен удар. 

 

В 32-ата минута Серджиу Буш чукна топката към Фелипе и той без много да му мисли изпрати истински топовен изстрел към Китанов, който остана без никакви шансове.

 

През второто полувреме съперниците се надлъгваха здраво, нарушенията зачестиха, от което играта се накъса и качествените отигравания като цяло липсваха. По всичко личеше, че гостите от София ще прекъснат черната си серия във Варна, но „червените” си направиха сметките по-рано, отколкото бе нужно. В 85-ата минута те бяха полети с леден душ. Вратарят Якуб Дивиш излезе много неразчетено, за да скъси ъгъла на излезлия сам срещу него Петков, и позволи по елементарен начин да бъде преодолян за 1:1.

 

До края на двубоя футболистите на Черно море играха с желание за трите точки и не спряха да атакуват, докато тези на ЦСКА изгубиха всякаква мотивация и играха така, че да запазят крайното равенство.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки