1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Никола Спасов: Заслужено успяхме да ги накажем

Никола Спасов: Заслужено успяхме да ги накажем

Точката ни устройва, ЦСКА е фаворит за титлата, според наставника на "моряците"

Никола Спасов: Заслужено успяхме да ги накажем
Старши треньорът на Черно море Никола Спасов е доволен от точката, която неговият тим успя да изтръгне от ЦСКА на „Тича”. Двубоят от 8-ия кръг завърши 1:1.
 
„В крайна сметка съм доволен, че взехме една точка в един мач, в който мисля, че бяхме доста равностойни. През първото полувреме създадохме повече чисти ситуации. В момента, в който създадохме тия ситуации, получихме този гол, който беше доста красив. Така е във футбола, ЦСКА са доста добър отбор. Важното е, че второто успяхме да изравним, късно изравнихме и не успяхме да отбележим втори. Равният в крайна сметка ни устройва, въпреки че ЦСКА цяло второ се стремяха да задържат. Успяхме да ги накажем съвсем заслужено. Създадохме доста други ситуации, но ми се иска да стават повече в игрова обстановка, отколкото при статични положения. Имаше красиви изпълнения, но не успя да се стигне до удар. Мисля, че нещата вървят положително”, коментира Спасов.  
 
Според него ЦСКА е фаворит за титлата.
 
„В никакъв случай не изгубих вяра, изкарах централен защитник и пуснах атакуващ полузащитник, останахме с трима отзад. И докато не вкарахме гола, играхме с 4 човека в атака. Успяхме в последните 10 минути, рискът беше добър и момчетата добре отговориха на този риск. Справиха се физически и психически. Стенио дойде след много дълги пътувания, не е тренирал последните 2 седмици с отбора. Паланков - принудителна смяна на полувремето. Нямаме в момента много равностойни смени, хубавото е, че Марчин (Бургхардт) се включи положително, беше доста рисковано неговото влизане, важното е, че взехме 1 точка срещу лидера в първенството. Мисля, че ЦСКА ще бъде фаворит за шампион на България тази година. И да бяхме били, нямаше да е незаслужено”, добави Спасов.
 
Що се отнася до ситуацията в 21-ата минута, когато Тончи Кукоч игра с ръка в наказателното поле, наставникът на „моряците” каза: „Какво да я коментирам? Мачът се даваше по телевизията. Просто не я даде. Съвсем по друг начин тръгва мачът, така е преценил, не мога да го коментирам. Хората, които гледат по телевизията, по-добре могат да преценят.”
 
„Само с борба може да се печелят точки. Те са най-стабилният отбор в момента заедно с Лудогорец.”
 
В Черно море ще изпробват нов футболист през следващата седмица.
 

„Асама се казва момчето. Асама Атама с френски паспорт е. На проби ще бъде следващата седмица. Играел е във френското, за последно в белгийското първенство.” 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев