Сензациите в пресата: Лудогорец пред раздяла с Христо Златински

"Нов сблъсък на върха в Левски" и още

Сензациите в пресата: Лудогорец пред раздяла с Христо Златински

Сензациите в българските спортни издания от днес, 14 септември 2014 година:

 

"Тема спорт": Лудогорец пред раздяла с Христо Златински

 

Лудогорец Вече е наясно с някои от футболистите, на които няма да разчита през пролетта, разбра "Тема Спорт". Сред тях са националът Христо Златински и колумбиецът Себастиян Ернандес. Бившият халф на Локомотив Пловдив, Локомотив София и Пирин Благоевград преподписа наскоро с разградчани до лятото на 2016 година. Идеята на удължаването на договора обаче бе той все пак да бъде продаден и клубът да изкара някакви пари от него. Не е изключено Златински да бъде преотстъпен. Ернандес пък вече е бил предложен на Левски и ЦСКА, но засега няма развитие.

Според спортно-техническото ръководството на орлите Христо Златински вече е стигнал тавана на своето развитие в тима. Това най-ясно си е проличало в първия мач със Стяуа от плейофа за Шампионската лига, когато той започна като титуляр. На реванша Златински остана на пейката.

Полузащитникът дойде в Лудогорец през лятото на 2013 година, след като си тръгна без пари от Локомотив Пловдив, който тогава бе управляван от Веселин Марешки.

Христо отбеляза няколко решителни гола като дузпата срещу Партизан в Белград през миналата година, но в играта му не се забелязва кой знае какъв прогрес. Досега 29-годишният футболист изигра 33 мача в А група, в които отбеляза 7 попадения. В някои от тях дори Златински изведе отбора с капитанската лента.

Бъдещето на Себастиян Ернандес в Разград също е несигурно. Колумбиецът бе взет през зимата на 2013 година за конкуренция на Марселинъо, но така и не успя да окаже нужния натиск. С привличането на Вандерсон през това лято пък ролята му стана още по-периферна. Предвид високата му заплата разградчани искат да се разделят с него.

 

"Меридиан мач": Нов сблъсък на върха в Левски

Георги Иванов и Димитър Димитров все още реално не работят заедно в Левски, но отново се сблъскаха. Причината пак е селекцията. Припомняме, че преди около седмица Гонзо и Херо имаха разминаване за дошлия на проби Жужу. Алжирецът се появи на „Герена“ с видимо наднормено тегло и предизвика доста иронични усмивки сред фенове-те в контролата с Ботев (Вр). Димитров, който не гледа на живо мача и реално нямаше представа за моментното състояние на Жужу, твърдо искаше крилото да подпише с Левски. Гонзо обаче го отряза и се договори само с Наджип Амари.

Сега двамата отново са имали сблъсъка, този път за последния дошъл на проби футболист фредерик Нимани. Нападателят, който няма гол от 2 години и не е играл организиран футбол година, логично не хвана окото на Гонзо. Още в самото начало на тестовете му стана ясно, че Нимани няма да остане в Левски. Херо обаче настоял Георги Иванов да предложи договор на нападателя. На „Герена“ се говори, че основна причина за това е мениджърът Петьо Заберски, който доведе фредерик, а в същото време е много близък на Димитър Димитров. Според запознати обаче Гонзо е отхвърлил отново желанието на Херо с думите: „Вземи си го ти, когато дойдеш“, и е отпратил Нимани.

Както е известно, бургаският специалист има устна уговорка да сеч върне на „Герена“ през януари. Той на няколко пъти оказва да поеме сега отбора, а според слухове от всевъзможни места няма да го направи и в началото на следващата година.
 

 

"Меридиан мач": Балъков подготвя удар в Щутгарт

Треньорът на Ли-текс Красимир Балъков не се задоволява само със стабилизирането и развитието на своя отбор, който днес ще преследва шеста поредна победа в първенството. Легендата продължава да работи усилено и по рекламата на „оранжевия“ клуб и неговите най-талантливи играчи в Европа. Той е насочил вниманието на своя бивш съотборник и добър приятел Фреди Бобич, който в момента продължава да има ключова роля в управлението на Щутгарт, към трима от последната вълна открития на ловешката академия. От началото на сезона постоянно вдигат формата си защитникът Пламен Гълъбов и халфовете Никола Колев и Кристиян Малинов. Те вероятно ще намерят място в титулярния състав и довечера срещу новака в елита Хасково. Пратеници на Щутгарт и мениджъри с добри позиции в Германия ще наблюдават внимателно футболистите в следващи срещи и не е изключено още в най-скоро време да бъде реализиран поредният силен трансферен удар на „оранжевите“.
 

Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Стипич: Очаквам нови играчи следващата седмица

"Няма как да не съм доволен", заяви треньорът на ЦСКА

ЦСКА надви Политехника Яш с 2:1 в Банско (ВИДЕО)

Алесандро Николов и Фаетон бяха голмайсторите за "армейците"

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА 1948 подписа с Алекс Божев

Юношеският национал направи дебюта си за тима в контролата със Струмска слава

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки